به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بانک مرکزی، پیمان قربانی در نشست «بررسی یکپارچه سازی کسب و کارهای مختلف مالی» در هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت با بیان اینکه اجزای نظام مالی اعم از بیمه، بانک و بورس واسطه گری وجوه را برعهده دارند، اظهار کرد: هرچه تامین مالی در اقتصاد بیشتر باشد، همگرایی این اجزا نیز با یکدیگر افزایش می یابد؛ نمونه بارز این امر صندوق های سرمایه گذاری هستند.
وی با اشاره به تامین مالی ۹۰ درصد اقتصاد کشور از سوی نظام بانکی، گفت: باید هماهنگی و همکاری بین اجزای نظام مالی زیاد باشد، در غیراین صورت به اقتصاد صدمه وارد می شود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی، همکاری بین دستگاه ها و نهادهای مالی را ضروری دانست و گفت: قطعا این همکاری هنوز به درجه مطلوب نرسیده چراکه ساختار مالی ما نیازمند تحولاتی است که باید هر چه سریعتر انجام شود.
قربانی همچنین با اشاره به اینکه در حوزه خدمات رسانی مشتریان، شاهد تحولات بیشتری هستیم، افزود: در بانکداری الکترونیک طی ۱۰-۱۵ سال گذشته شاهد تحولات و اثرگذاری های مطلوبی در کشور بودیم. اینگونه بانکداری الکترونیک به سایر اجزای مالی خدمات میدهد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: ضریب فزاینده اقتصاد ایران از ۴.۷۲۱ سال ۹۱ به ۷.۲۴۵ رسیده که ۵۸ درصد آن مدیون کاهش میل «نقدینهخواهی» است که به پیشرفت های بانکداری الکترونیک باز می گردد.
قربانی با بیان اینکه اگر در حوزه بانکداری الکترونیک پیشرفت نمی کردیم، شاهد وضعیت وخیم تری در سایر متغیرهای اقتصادی بودیم، تصریح کرد: حتی اگر این پیشرفت را در بانکداری الکترونیک نداشتیم، معضلات در بخش ترافیک و آلودگی هوا نیز خیلی بیشتر از وضعیت فعلی بود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی در ادامه با تاکید براینکه هنوز ظرفیت برای حرکت به سمت نوآوری های جدید وجود دارد گفت: باید قبل از همه این موارد، به اصلاح ساختار نظام مالی توجه کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزه خدمات نیز ضعف های جدی وجود دارد چراکه عمده سرمایه گذاری های بانک ها در این محل بر نمی گردد، تصریح کرد: باید قبول کنیم که نظام مالی ما مربوط به چنددهه گذشته است. برخی می خواهند بروند به سیستم نظارتی یکپارچه درحالی که الان سیستم نظارتی درست، سیستم نظارت دو قوه ای است.
قربانی با تاکید براینکه بانک مرکزی اصلاح ساختار بانک ها را در دستور کار دارد، افزود: حتما باید اجزای نظام مالی اعم صندوق های بازنشستگی، بانک ها، بورس و بیمه اصلاح شود در آن صورت دیگر برای هم مانع تراشی نمی کنند بلکه همراستا باهم حرکت می کنند.
همچنین ناصرحکیمی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی نیز در این نشست، با انتقاد از اینکه راه تعامل در حوزه بانکی را بسته ایم گفت: در شرایط فعلی بانکها با محدودیت های بسیاری مواجهند و امکان هزینه کرد راحت پول دیگر وجود ندارد.
معاون فناوری های بانک مرکزی با تاکید بر اینکه ورود تکنولوژی های جدید می تواند بسیاری از مشکلات را در حوزه بانکداری حل کند افزود: باید از تکنولوژی های روز استفاده کنیم و به توسعه پل بزنیم. البته سیر طبیعی نشان می دهد که زمان ظهور و بروز فناوری های نوین است.
وی با تاکید بر اینکه مردم از فناوری های نوین بانکی در آینده نزدیک نباید تعجب کنند گفت: متاسفانه عدم هماهنگی چرخه بالادستی مانع بروز فناوری های نو در شرایط فعلی است.
حکیمی در پایان خاطرنشان شد: با کمک تکنولوژی جدید می توان بدون گرفتن مصبوبه ای ارتباطات لازم را برقرار کرد دقیقا همان اقدامی که امروزه از طریق برنامه های مختلف رخ می دهد و سبد خدمات مالی را ارایه می دهد .
انتهای پیام/