رئیس مرکز تحقیقات دارویی علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: دارو دومین اقتصاد بی ضرر در دنیا محسوب می‌شود.

دارو دومین اقتصاد بی‌ضرر دنیا / اتاق مشاوره دارویی در داروخانه‌ها راه‌اندازی ‌شودبه گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید فرشاد حسینی شیرازی دبیر علمی اولین کنگره داروسازی نوین در نشست خبری این کنگره گفت: در این کنگره از همه داروسازان برجسته در داخل کشور و بسیاری از سایر کشورها دعوت کردیم که برخی از آن‌ها سخنرانی خود را ارائه می‌کنند.

وی ادامه داد: موضوعات مختلف در حوزه داروسازی در این کنگره مورد بررسی قرار خواهند گرفت و به بحث‌های جدیدی مانند داروهای نوترکیب تولید دارو بر اساس ژنتیک افراد پرداخته می‌شود.

شیرازی، فضای درمانی را یکی از مباحث بسیار جدید و مهم در حوزه دارو معرفی کرد و گفت: فضا درمانی مبحثی است که در کشور ما مغفول مانده است اما اکنون در کشورهای پیشرفته بر روی فضا درمانی تمرکز دارند و کترینگ‌های غذای بیمارستانی دارند اما در کشور ما غذای بیماران در آشپزخانه بیمارستان‌ها تهیه می‌شود.

دبیر علمی اولین کنگره داروسازی نوین افزود: بر این اساس غذا بر اساس نوع بیماری تهیه و به بیماران داده می‌شود و این کترینگ‌ها غذای مخصوص برای بیماران دیابتی، آلزایمری تهیه می‌کنند تا به سلامت بیماران کمک شایانی شود.

ضرورت جداسازی داروسازی بالینی و بیمارستانی

رئیس مرکز تحقیقات دارویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه موضوعات مختلفی در زمینه طرح تحول سلامت و فعالیت داروسازان مطرح شده است،گفت: طرح تحول سلامت تأثیراتی بر عملکرد داروخانه‌های بیمارستانی و توزیع دارو داشته است صنف داروسازی معتقد است که می‌تواند در طرح تحول سلامت نقش بیشتری داشته باشد به همین دلیل باید داروسازی بالینی و بیمارستانی از هم مجزا شود اکنون تمرکز طرح تحول سلامت روی داروساز بالینی است.

حسینی شیرازی با اشاره به لزوم راه‌اندازی مشاوره دارویی در داروخانه‌ها عنوان کرد: داروخانه‌ها به ‌رغم کاستی‌ها با استانداردهای جهانی مدیریت می‌شود در بسیاری از کشورها که از نظر داروسازی در مقایسه با ایران جایگاه پایین‌تری نسبت به داروسازی ایران دارند اتاق مشاوره دارویی وجود دارد ما هنوز در داخل داروخانه‌ها اتاق مشاوره نداریم این بخش باید راه‌اندازی و اجرای آن به طور منظم آغاز شود.

داروسازی بیمارستانی در حوزه تولید دارو مغفول مانده است

وی عنوان کرد: اکنون در دنیا 8 کشور مشاوره دارویی در بیمارستان‌ها را راه‌اندازی کرده‌اند ما اکنون در این حوزه نسبت به برخی کشورها مانند فرانسه و آلمان پیشرفت بهتری داشتیم اما به طور کلی داروسازی بیمارستانی در حوزه داروسازی مغفول مانده است.

دبیر علمی اولین کنگره داروسازی نوین با اشاره به چالش‌های صنعت داروسازی گفت: در حوزه بازاریابی و رقابت در تولید دارو، استانداردسازی و عرضه بین‌المللی محصولات باید تلاش کنیم.

حسینی شیرازی با بیان اینکه دارو دومین اقتصاد بی ضرر دنیا است، عنوان کرد: اقتصاد دارو اکنون از نفت و پتروشیمی پیشی گرفته است و پر سودترین صنعت بعد از صنعت اسلحه‌‌سازی و تسهیلات جنگی به شمار می‌رود.

انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۸ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
دارو گران نشده و نمی شود!

بنده 6 سال که پیوند کلیه کردم الان 4 ماه که با کلمه ی اختلاف قیمت داروخانه حلال احمر و بیمارستان برای داروی که همیشه رایگان بوده 100 هزار تومان از من دریافت می کنند و می گویند دعا کن گرانتر نشود ایا من چاره ای جز خرید دارو دارم ؟
آخرین اخبار