رضا اربابی مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: تغییرات اقلیمی سبب شده شهرهای سیستان و بلوچستان نسبت به بلند مدت خود از کاهش منفی ۴۶ درصدی تا ۹۶ درصدی بارندگی را تجربه کنند.
اربابی گفت: امسال براثر خشکسالی شاهد ۱۶۰ روز وزش باد شدید گاهی همراه با گرد و خاک در شهرهای شمالی و به ترتیب ۱۳ و چهار روز توفانی در زهک و زابل بودیم.
وی شکل گیری حاشیه نشینی در مرکز شهرها، به خطر افتادن منابع آبی در نتیجه آبرسانی به افزون بر هزار روستا با تانکر و افزایش مشکلات تنفسی و ریوی ناشی از وزش باد شدید و توفان و ... را از جمله مشکلات ناشی از خشکسالی در سیستان و بلوچستان ذکر کرد.
به گفته رئیس گروه تحقیقات هواشناسی کاربردی این استان با دریافت ۱۶.۹ دهم میلی متر بارش از ابتدای سال ۹۶ تا پایان آذرماه با کاهش ۶۴.۸ دهم در اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستانصدی نسبت به بلند مدت در رتبه دوم کم بارشترین استان کشور قرار گرفت.
الله بخش ریگی افزود: همچنین از ابتدای مهرماه امسال تا اواخر دی ماه جاری مجموع بارندگی سیستان و بلوچستان ۳.۴ میلی متر بوده که نسبت به بلند مدت مشابه خود با کاهش ۸۷.۴ دهم درصدی روبه رو است.
وی تاکید کرد: تا پایان سال نیز بر اساس برآوردهای انجام شده بارشهای سیستان و بلوچستان کمتر از حد نرمال پیش بینی میشود.
سیستان و بلوچستان به دلیل بروز خشکسالی حدود ۲ دهه و وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه در سیستان و مونسون در دریای عمان و سواحل چابهار همواره با بادها و توفانهای شدید و گرد و غبار روبروست که گاه سبب کاهش دید و آلودگی هوا بیشتر از ۲۰ برابر حد استاندارد میشود.
خشکی تالاب بین المللی هامون در شمال سیستان و بلوچستان و جازموریان در جنوب غرب استان، قطع آب رودخانه هیرمند، کاهش سفرههای آب زیر زمینی، کمبود نزولات آسمانی، گرمای زیاد و تبخیر بیش از حد نرمال کشور این استان را با مشکلات زیادی در زمینه تامین آب آشامیدنی و کشاورزی رو به رو کرده است.
انتهای پیام/ع