به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، تاخیر در توزیع شناسنامه های الکترونیکی، تنش های درونی دولت وحدت ملی، عدم تمدید حضور مهاجران افغان در پاکستان، تناقضات درونی دولت و مالکیت یک و نیم میلیارد مسلمان بر بیت المقدس از عناوین سرمقاله ها در آخرین شماره هفته نامه های افغانستان در هفته جاری به شمار می رود.
**مدنیت
هفته نامه مدنیت سرمقاله این شماره خود را به تشریح موانع موجود در روند توزیع شناسنامه های الکترونیکی اختصاص داد و نوشته است که در چند سال گذشته گاه گاهی بحث های توزیع شناسنامه های الکترونیکی آغاز می شود اما برای عملی شدن آن موانع متعدد بروز می کند.
بر اساس تحلیل این هفته نامه افرادی تلاش می کنند تا به بهانه های مختلف روند توزیع شناسنامه را به تعویق بیاندازند و به دلایل نامعلوم این کار به عقب می افتد.
مدنیت نوشته است که تنها در افغانستان است که رهبران آن بدون داشتن آمار دقیق از تعداد نفوس در حال سیاست مداری می کند و برای توسعه این کشور طرح هایی ارائه می کنند که بدور از عقلانیت و ضرورت است.
این هفته نامه توصیه کرده است که با وجود همه اختلاف ها و نواقص که وجود دارد باید اجازه داد که شناسنامه های الکترونیکی توزیع شود و در این عصر اقلیت و اکثریت بر اساس کیفیت سنجیده می شود نه بر اساس کمیت و نیز فرصت بر سر بحث برای نظرات موجود را باید به نسل های آینده موکول کرد.
**مردم
هفته نامه مردم در سرمقاله این هفته خود به تنش های دولت و حزب جمعیت اسلامی پرداخته و نوشته است که صف بندی های قومی در برابر حکومت قومی مشکل آفرین شده است.
این هفته نامه نوشته است که در روزهای اخیر جدال بر سر برکناری و یا ابقا «عطا محمد نور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی در استانداری بلخ بالا گرفته و در عین حال دو طرف تلاش کرده اند که این معضل را از راه گفت وگو بر طرف کنند.
مدنیت نوشته است که از جزئیات این گفت و گوها گزارشی در دست نیست اما آنچه جالب توجه است این که آرایش قومی برای دفاع و حمایت از دو طرف شکل گرفته است.
این هفته نامه با ترسیم آرایش قومی و معضلات ناشی از این نوع رفتار در نتیجه نوشته است که آنچه آشکار و واضح است جدال برسر قدرت پشتون و تاجیک در دولت است و بدبختانه اقوام دیگر کنار گذاشته شده اند و هیچ کسی برای تحقق حقوق حقه آنان کار نکرده و آنها به فراموشی سپرده شده اند.
مدنیت توصیه کرده است که اقوام ساکن در این کشور به شعاع وجودی یکدیگر احترام بگذارند و بجای خواست های قومی و حرکت های قومی مسائل ملی را مطرح کنند.
**خرد
هفته نامه خرد در سرمقاله این شماره خود از مهاجران افغان در پاکستان به عنوان قربانیان اصلی سیاست های پاکستان و آمریکا یاد کرده و نوشته است که هرگاه دولت افغانستان یا آمریکا بر پاکستان به دلیل حمایت از تروریست فشار وارد می کند، اولین ضربه آن را مهاجران احساس می کنند.
خرد نوشته است که با تعلیق کمک های 250 میلیون دلاری آمریکا به پاکستان، کابینه پاکستان حضور مهاجران افغان را تنها برای یک ماه تمدید کرد که این کار باعث خواهد شد زندگی 2 میلیون مهاجر افغان در پاکستان با مشکلات زیادی مواجه شود.
خرد نوشته است که در کنار مسائل بازرگانی میان افغانستان با پاکستان ، حضور 2 میلیون مهاجر این کشور در پاکستان نیز مطرح است که اسلام آباد همیشه از آن بعنوان ابزار فشار استفاده می کند.
این هفته نامه نوشته است که افغانستان در دو سال اخیر موفق شده است که کشورهای جایگزین را برای تجارت پیدا کند و پیشنهاد داده است که تلاش صورت گیرد تا تنها ابزار فشار که مهاجران هستند نیز از پاکستان گرفته شود.
خرد در پایان افزوده است که به هر صورت برای همه جهانیان آشکار شده است که پاکستان حامی تروریسم است و پاکستان تصمیم گرفته برای انتقام از افغانستان مهاجرین را بطور اجباری اخراج کند.
**افغانستان امروز
هفته نامه پشتو زبان افغانستان در سرمقاله خود به تناقض ها در دولت وحدت ملی پرداخته و نوشته است که این موارد بیانگر نبود طرح ملی دولت است.
افغانستان امروز دولت را به عنوان یک جسم مریض پنداشت و افزوده است که سخنان معاون رئیس جمهوری و خود رئیس جمهوری در تضاد است و هر دو خلاف گفته های یکدیگر سخنرانی می کنند.
براساس نوشته این هفته نامه رئیس جمهوری از تطبیق قانون سخن می گوید اما معاون وی گوید که در موارد زیادی قانون نقض شده است که این دو گفته قابل جمع نیست.
این هفته نامه به دولت توصیه کرده است که از پراکندگی و بی برنامگی دست برداشته و با طرح مدون از تشتت و پراکندگی مردم جلوگیری کند و نگذارد اوضاع بیش از حد آشفته و نامشخص جلوه کند.
**ائتلاف ملی
این هفته نامه در مقاله ای به نام «قدس قبله اول مسلمین و ملکیت یک ونیم میلیارد مسلمان نوشت که «دونالد ترامپ» بیت المقدس را به عنوان پایتخت رژیم اشغالگر فلسطین به رسمیت شناخت که این کار واکنش شدید کشورهای اسلامی و مسلمانان را در بر داشت.
این هفته نامه نوشت که با وجود توافقاتی که در سال 1971 بین صهیونیست ها و فلسطینی ها انجام شد ؛ آمریکا برخلاف آن با فشار تندروهای اسرائیلی برای تصرف بیت المقدس اقدام کرد که برای مسلمانان قابل قبول نیست.
ائتلاف ملی نوشته است که این شهر برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان اهمیت ویژه دارد و از این رو مسلمانان و کشورهای اسلامی بسادگی از آن نخواهند گذشت.
این هفته نامه بیت المقدس را ملکیت مسلمانان خواند که همه کشورهای اسلامی از فلسطین برای ملکیت خود حمایت خواهند کرد.
انتهای پیام /