به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛یلدا راهدار نایب رئیس کانون ملی زنان بازرگان ایران با اشاره به افزایش مشارکت زنان در عرصههای سیاسی و اجتماعی گفت: در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۷ اسفند ۹۴ شاهد ۲ برابر شدن تعداد منتخبان زن نسبت به دوره قبل از آن بوده ایم و در پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۲۹ اردیبهشت امسال برگزار شد زنان موفق شدند بسیاری از کرسی شوراها را تصاحب کنند.
وی با اشاره به انتظار بالای جامعه از دولت دوازدهم برای افزایش میزان مشارکت دادن به زنان در سطوح عالی دولتی بیان کرد: هرچند این انتظارات به طور کامل محقق نشد، اما دولت گامهای خوبی نیز در این زمینه برداشت و از تمام وزارتخانه ها، موسسههای دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی خواست که در زمینه افزایش ۳۰ درصدی نسبت مدیران زن در پستهای مدیریتی تا پایان برنامه ششم توسعه اقدام کنند.
نایب رئیس کانون ملی زنان بازرگان ایران تصریح کرد: در جریان انتخابات ریاست جمهوری سالهای ۹۲ و ۹۶ که دولت تدبیر و امید موفق به جلب اعتماد اکثریت جامعه شد، زنان نقش بسیار اثرگذاری در این ۲ انتخاب داشتند و بخش قابل توجهی از آرای دولت تدبیر و امید متعلق به جامعه زنان بوده است.
راهدار فرصت دادن به زنان برای قرارگیری در جایگاههای بالای مدیریت دولتی را اقدامی برای تقویت روحیه خودباوری در آنها دانست و افزود: افزایش مشارکت زنان در سیاست و اجتماع یک ژست سیاسی نیست بلکه حقی است که بواسطه قانون اساسی و بر اساس اصل نبود تبعیض وجود دارد و بوسیله منتخب مردم باید پاسداری شود.
نایب رئیس کانون ملی زنان بازرگان ایران، با اشاره به تدوین منشور حقوق شهروندی در دولت تدبیر اضافه کرد: رئیس جمهوری در این زمینه، بر لزوم توجه به اصل نبود تبعیض و تساوی همه افراد و گروهها در برابر قانون بدون هرگونه ملاحظهای از قبیل: جنسیت، قومیت، مذهب و گرایشهای سیاسی و اجتماعی و پیگیری اجرای این اصل از سوی سایر قوا و نهادها تاکید کردند.
راهدار اظهار کرد: در ماده ۱۱ منشور حقوق شهروندی به صراحت عنوان شده است که زنان حق دارند در سیاست گذاری، قانون گذاری، مدیریت، اجرا و نظارت مشارکت فعال و تاثیرگذار داشته باشند و بر اساس موازین اسلامی از فرصتهای اجتماعی برابر برخوردار شوند.
وی، با اشاره به توانایی و شایستگی زنان برای اداره وزارتخانهها ادامه داد: خودداری از سپردن حداقل یک وزارتخانه به زنان یک تناقض پیچیده و معنادار است که بسیاری از کارشناسان در تحلیل آن، نقش فشارهای خارج از قوه مجریه را پررنگ دانسته است..
انتهای پیام /ت