سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: رفع فیلتر تلگرام بستگی به تعهدات الزامآوری دارد که تلگرام باید به جمهوری اسلامی ایران بدهد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهروز نعمتی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در نشست خبری و در بیان جزئیات جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس اظهار کرد: مجلس امروز جلسه مشورتی با مسئولان امنیتی داشت که در این جلسه در خدمت وزرای اطلاعات، کشور، جانشین فرمانده کل سپاه، فرمانده نیروی انتظامی و رییس سازمان صداوسیما بودیم که از ابعاد مختلف به موضوع اغتشاشات دو هفته گذشته پرداخته شد و نمایندگان از کمیسیونهای مختلف مواردی را مطرح کردند.
وی افزود: با توجه به اینکه شورای عالی امنیت ملی دستور این فیلتر را صادر کرده است، مقرر شد با تمهیدات لازم و با هماهنگی وزارت ارتباطات رفع فیلتر شود که این امر بستگی به تعهدات الزامآوری دارد که تلگرام باید به جمهوری اسلامی ایران بدهد.
سخنگوی هیات رییسه مجلس با اشاره به گزارشات مطرح شده در جلسه امروز، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه پشت صحنه اعتراضات اخیر برخی سرویسهای جاسوسی در منطقه و آمریکا بودند، از زوایای مختلف به این موضوع پرداخته شد و مواردی هم توسط نمایندگان مطرح و قرار شد مسئولان مربوطه پیگیریهای جدی درباره این موضوعات داشته باشند و گزارش تکمیلی را به نمایندگان ارائه کنند.
وی با اشاره به اظهارات رییس مجلس در این جلسه، گفت: آقای لاریجانی تاکید کردند که مسئولان دولتی باید مواردی را در دستور کار قرار دهند، ضمن اینکه موضوع وحدت و همبستگی در جامعه باید مورد توجه قرار گیرد و اگر کسی بیگناه دچار اشتباهی شده باشد باید این موضوع از نزدیک بررسی شود تا حقی از کسی ضایع نشود.
نعمتی در پاسخ به سوالی درباره تعداد بازداشتشدگان، اظهار کرد: آمار بازداشتشدگان در این جلسه مطرح نشد، اما قرار شد وزارت اطلاعات و سپاه گزارشی را در این باره به کمیسیون امنیت ملی ارائه کنند. همچنین یکی از بحثهایی که نمایندگان و رییس مجلس به آن پرداختند، موضوع دانشجویان بازداشتی بود که قرار شد این موضوع از سوی وزارت اطلاعات پیگیری شود و گزارش نهایی به کمیسیون امنیت ارائه شود.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس همچنین تاکید کرد که کمیسیونهای آموزش و امنیت مجلس پیگیر موضوع دانشجویان بازداشتی خواهند بود.
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص استفاده از لفظ اغتشاش برای اعتراضات اخیر گفت: تا زمانی که این موضوع معیشتی بود این مسئله فرق داشت اما وقتی اقداماتی مثل آتش زدن بانکها انجام شد آیا نامی جز اغتشاش میتوان برای آن به کار برد؟
نعمتی درباره طرح انتقاداتی نسبت به صداوسیما در این جلسه گفت: بحث این بود که چرا صداوسیما در اوایل اعتراضات، گزارشها را به صورت شفاف به مردم ارائه نکرده است و برخی سایتهای معاند در این زمینه پیشرو بودند که آقای علی عسگری صحبتهای خوبی مطرح کردند و قرار شد اگر قصور و کوتاهی در این زمینه وجود داشته در موارد دیگر تکرار نشود.
سخنگوی هیئت رییسه مجلس با اشاره به گزارش سردار سلامی درباره اقدامات نیروی انتظامی و بسیج تصریح کرد: با توجه به فضایی که وجود دارد خیلیها به دنبال این بودند که پای سپاه را به ماجرا بکشند، اما با توجه به وظیفه ذاتی نیروی انتظامی، عملا سپاه دخالتی در این موضوع نداشته است.
انتهای پیام/
بااغتشاشگران باید بر خورد جدی شود
تلگرام هم از فیلتر در بیارید لطفا
1⃣ تلگرام و اینستاگرام نقش پررنگی در اغتشاشات اخیر داشتند. بگونهای که اگر این سرویسهای متعلق به دشمن وجود نداشت، بههیچعنوان چنین فتنهای برپا نمیشد.
2⃣ معاندین نظام توسط گروه، کانال، ربات، سرویس پخش زنده و ... که در سرویسهای پیشگفته در اختیارشان بود، علناً مردم را به اغتشاش و براندازی دعوت کردند. شعارها، محل تجمع، شیوه عمل و ... توسط لیدرهای خارجنشین مانند آمدنیوز، بیبیسی فارسی، منوتو، وی.اُ.اِی، سعیدشمیرانی و در قالب صدها کانال و هزاران گروه تبیین میشد.
3⃣ کانالهای معاند از قبل به فکر تدبیر فیلتر شدن شبکههای پیش گفته افتاده و اقدام به انتشار وسیع فیلترشکن بین مردم کردند. در نتیجه پس از فیلترینگ بسیار دیرهنگام تلگرام و اینستاگرام، اغتشاشگران، فیلتر را دور زده و به اقدامات علیه امنیت ملی ادامه میدهند.
4⃣ به نظر میرسد وزارت ارتباطات اهمیت قضیه را درک نکرده و انگیزهای برای پایان دادن به ولنگاری فضای مجازی ندارد. اولاً خیلی قبلتر میتوانستند به آسانی سرویسهای خوب ایرانی را جایگزین تلگرام و اینستاگرام کنند و ثانیاً در حال حاضر از مسدودسازی فیلترشکنها اجتناب میکنند.
5⃣ در روزهای گذشته اختلالات بیسابقهای پیامرسانهای داخلی خصوصا گپ و سروش بوجود آمد. طی تماس با مدیر گپ مشخص گردید مشکل از پهنایباند بوده و ربطی به پیامرسان بومی ندارند. لازم به ذکر است پهنایباند به صورت انحصاری در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت از زیرمجموعههای دولت قرار دارد.
6⃣ دولت میتوانست با ارائه تعرفه ترجیحی به سرعت سرویسهای داخلی (یک دهم سرویس خارجی) و افزایش سرعت سرویس بومی توسط ارائهٔ پهنایباند منفی از شبکه داخلی تا ده برابر، زمینه را برای مراجعه سیل عظیم کاربران به پیامرسانهای بومی مهیا سازد. متأسفانه دولت کوتاهی کرده و منافع ملی را فدای نکات دسته چندم دیگر نمود.
7⃣ از آنجا که امنیت ملی و تمامیت جمهوری اسلامی نمیتواند با اهمال مسئولین در انجام وظایف و یا تدابیر ناپخته و غیر شرعی مورد خدشه قرار گیرد، پیشنهاد میشود:
الف) با وارد کننده تلگرام و کسانی که تعهد داده بودند که این نرم افزار تحت اشراف و کنترل است، در هر جایگاهی به شدت برخورد شود.
ب) با کسانی که در رسانههای گروهی و جلسات کلان کشور اقدام به ترویج و همهگیر کردن تلگرام نموده و فیلترینگ آن را سخت کردند، برخورد لازم صورت گیرد.
ج) عاملان اصلی عدم راهاندازی شبکه ملی اطلاعات و ایجاد وابستگی در زیرساختهای ارتباطی و اطلاعاتی کشور شناسایی شده و ضمن برخورد مناسب قضایی، از تمامی مشاغل دولتی منفصل گردند.
د) با توجه به اینکه کارشناسان به بینتیجه بودن طرح فیلترینگ هوشمند اذعان کرده و از قبل به وزارت ارتباطات اطلاع داده بودند، هزینههای گزاف و بیهوده فیلترینگ هوشمند که از بیتالمال و جیب ملت به هدر رفت، توسط عاملان آن به بیتالمال بازگردانده شود.
ه) پیشنهاد میشود طرح تحقیق و تفحص از وزارت ارتباطات آغاز شود. همانطور که مستحضرید، در دستگیریهای مرتبط با پروژه نفوذ مرتبط با دو سال قبل، نزار زاکا از نزدیکان و مرتبطان وزارت ارتباطات و آقای جهانگرد معاون وزیر بوده است. این وزارتخانه به جای اینکه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باشد، به «وزارت واردات ارتباطات و فناوری اطلاعات» تبدیل شده است. این وزارتخانه عدل وزارت بازرگانی است و فقط کسبوکار برخی وزرا و معاونین را رونق داده است.
حجةالاسلام محمد کهوند