به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛نشست خبری رونمایی از سامانه مددجویی «ویکی نیکی»، صبح امروز مورخ یکشنبه هفدهم دیماه، با حضور حجت السلام والمسلمین غلامرضا محمدزاده مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران، حجت السلام والمسلمین سید هاشم حسینی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف استان تهران، سید مرتضی موسویان، رییس مرکز فناوری و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدی طراح سامانه«ویکی نیکی» و خیرین استان تهران در ساختمان اوقاف تهران برگزار شد.
محمدی طراح سامانه «ویکی نیکی» ضمن تشکر از حضار در سالن، با اشاره به رتبه جهانی ایران در بحث نیکوکاری، گفت: یکی از اهداف ما رفع چالش ها و مشکات فناوری در حوزه نیکوکاری است. ما امروز با چهار چالش اساسی اعم از؛ عدم وجود اطلاعات بانکی در حوزه نیکوکاری، تولید محتوا،نبود اطلاعات بانکی مددجویان و همچنین اینکه مددجویان و خیرین ارتباطی با هم ندارند.
وی افزود: اهداف این سامانه ایجاد بانک اطلاعاتی مددجویان کشور و جلوگیری از موازی کاری و هدر رفت منابعی است که در این حوزه مصرف می شود .
طراح سامانه «ویکی نیکی» با اشاره به فرآیند ثبت نام سامانه «ویکی نیکی» بیان کرد: کد ملی و اطلاعات خیرین و مددجویان در سامانه ثبت می شود و پس از تأیید سازمان اوقاف، خیرین و مددجویان می توانند اطلاعات خود را ثبت و کمک های نقدی و غیر نقدی خود را از همین راه در خدمت خیرین قرار بدهند.
محمدی عنوان کرد: ما فاز آزمایشی سامانه «ویکی نیکی» را پشت سر گذاشتیم و ایرادهای اولیه آن انجام شدهاست. و فاز بعدی ثبت نام توسط خود مددجویان است که می تواند به صورت اتوماتیک در سامانه ثبتنام کنند و با فرمی که در دسترس آنها قرار دارد، می توانند کمک های نقدی و غیر نقدی خودشان را در خدمت خیرین قرار دهند.
پس از رونمایی از سامانه «ویکی نیکی»،سید مرتضی موسویان رییس مرکز فناوری و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، درخصوص تفاهم نامه همکاری بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران، گفت: ما در زمانی زندگی می کنیم که تغییرات سرعتش از سیاستگذاری ها و وضع قوانین بیشتر شده است و این تنها مخصوص کشور ما نیست.
وی با بیان اینکه فضای دوم فضای شفافیت سازی و غیر گمنامی است، افزود: هر یک از ما هرجایی از فضای دوم که حضور داشته باشیم، اطلاعات ما ثبت میشود و قابل کتمان نخواهد بود .
رییس مرکز فناوری و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان کرد؛ دستگاه های تصمیم گیر باید بتوانند هدایت ها و تولیدگری خود را در فضای دوم انجام دهند. چرا که با توجه به اینکه آدرس دهی علی انجام شده در فضای مجازی، فضای دوم هم می تواند یک آدرس مستقل داشته باشد، که این نوع آدرس دهی ها جامعه شبکه ای را رقم زده و نمیتوانیم بدون شبکه زندگی خود را بگذرانیم.
محمدزاده مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران ضمن خیر مقدم به حضار درخصوص سامانه «ویکی نیکی» گفت: یک نهاد دینی که کاملاً رفتار و عملیات او سنتی بود، نهاد وقف بود که نزدیک به یک دهه ریل این نهاد کاملاً الکترونیکی و علمی شده است و سعی کردیم از علم روز در این نهاد استفاده کنیم .
وی افزود: در بحث ثبت موقوفات، شفاف سازی امور مالی اوقاف کاملاً زیر نظر و شفاف است و توسط نهادهای مختلف زیربط کنترل می شود.
مدیرکل سازمان اوقاف استان تهران، با اشاره به اینکه خدمات اوقاف دو سویه است، ادامه داد: دو مسئله مهم شناسایی افرادی است که با توجه به گستردگی استان تهران، باید از اوقاف خدمات بگیرند و اینکه ما بدانیم براساس میزان نیاز آنها به نیازمندان خدمت رسانی کنیم.
وی با اشاره به اینکه نیازمندان همیشه مسکین نیستند، گفت: سامانه «ویکی نیکی» برای شناسایی خیرین و مددجویان و ثبت اطلاعات این عزیزان و کسانی هم که بخواهند از خیرین خدمات بگیرند، طراحی شده است.
مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران، اظهار کرد: ما باید بتوانیم نیازهای جامعه را هم در پیش از انقلاب و بعد از آن را جستجو کنیم و پیشنیه ای را در این باره ثبت کنیم و بدانیم امروز در چه مرحله ای هستیم ونیازهایمان را بشناسیم.
انتهای پیام/