رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی سیستان و بلوچستان گفت: جشنواره بازی‌های بومی و محلی ۱۵ دی با حضور ۷۰۰ نفر در روستای تلنگ قصرقند در جنوب این استان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،محمد امیر براهویی رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی استان اظهار داشت: در این دوره از رقابت‌ها ورزشکاران در رشته‌های شتردوانی، کشتی کچ گردان، کپگ کول و طناب کشی به رقابت پرداختند.

براهویی  افزود: این جشنواره با برنامه‌های شاد و مفرح دهل و سرنای محلی همراه بود.

وی ادامه داد: این دوره از رقابت‌ها با هدف توسعه ورزش همگانی و ایجاد شور و نشاط در میان مردم برگزار شد.

وی تاکید کرد: ورزش یکی از راه‌های افزایش نشاط اجتماعی است و توسعه وزش‌های بومی و محلی می‌تواند از منسوخ شدن این فرهنگ‌های اصیل جلوگیری کند.

رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی سیستان و بلوچستان گفت: در بازی‌های بومی و محلی به علت ریشه‌های فرهنگی و تمدنی متناسب با این استان مورد استقبال عموم مردم قرار دارد.

براهویی اظهار داشت: برگزاری بازی‌های بومی و محلی و ترویج آن میان مردم می‌تواند راهکار مهمی در احیا و جلوگیری از فراموشی این شیوه‌های مفرح باشد.

وی تصریح کرد: ورزش‌های بومی محلی بخشی از شناسنامه فرهنگی سیستان و بلوچستان محسوب می‌شود.

رئیس هیات ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی خاطر نشان کرد: با توجه به تنوع فرهنگی تا کنون ۱۳۰ بازی بومی محلی در سیستان و بلوچستان شناسایی شده به طوری که تنوع این رشته‌ها زمینه جذب بیش از ۶ هزار ورزشکار سازمان یافته را در این هیات فراهم کرده است.

براهویی ادامه داد: سیستان و بلوچستان یکی از استان‌های سرآمد در رشته بازی‌های بومی محلی است به گونه‌ای که پارسال موفق به کسب عنوان دوم کشوری شد.

 هم اینک ۷۰ هزار ورزشکار سازمان یافته در قالب بیش از ۵۰ هیات استانی و ۵۰۰ هیات شهرستانی در سیستان و بلوچستان مشغول فعالیت هستند.

شهرستان قصرقند با وسعت پنج هزار و ۳۹۵ کیلومتر مربع و ۶۱ هزار نفر جمعیت از سه بخش مرکزی، ساربوک و تلنگ و ۶ دهستان هیت، هلونچکان، حمیری، شارک، تلنگ و ساربوک تشکیل شده است.

انتهای پیام/ع

 بازی های  بومی و محلی در جنوب استان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.