به گزارش خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون رئیس جمهور در نشست خبری خود، در خصوص وضعیت فعلی تخصیص بودجه گردشگری و صنایع دستی گفت: دولت ۱۲ هزار میلیارد تومان به اجرای قانون حمایت از اشتغال روستایی اختصاص داده است. دو هزار و 400 میلیارد تومان از این اعتبار، برای توسعه گردشگری و صنایع دستی روستایی اختصاص پیدا کرده است.
وی افزود: آیین نامه اجرایی تبصره ۱۴ برنامه بودجه ۹۶ ، به سازمان برنامه و بودجه این امکان را داده که اعتباری بالغ بر۸ میلیارد ریال را به حمایت از تولید و اشتغال با اولویت جوانان و کارآفرینی اختصاص دهد. امیدواریم که این امر به تکمیل۱۷۰۰ پروژه گردشگری کمک کند.
مونسان درباره مرمت و محافظت از آثار تاریخی اظهار کرد: برای حمایت و کمک به بخش مرمت و محافظت از میراث فرهنگی به شهرداریها اجازه داده میشود که در خصوص شناسایی بناهای تاریخی شهرها و محدوده آنها، به سازمان میراث فرهنگی کمک کنند. این امر در خصوص مرمت و تملک نیز کمک میکند که شهرداری در چارچوب قانون ورود کند.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی با توجه به محدودیت بودجه، توان لازم برای رسیدگی به بناها و سایتهای تاریخی کشور را ندارد.
مونسان در ادامه بیان کرد: بخش گردشگری در سامانه بهینیاب ثبت شده و از این پس مشمول لایحه حمایت از تولید و اشتغال میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی تصریح کرد: هم اکنون نگاهها تغییر کرده و بسیاری از شهرداران متوجه شدهاند که بناهای تاریخی هویت شهرداری هستند؛ البته قرار شد آیین نامهای در این باره با مشارکت وزارت کشور تدوین شود.
مونسان ادامه داد: مصوبه ای که مجلس در قانون برنامه ششم درباره تدوین برنامه جامع گردشگری داشت، خوب است. این مصوبه به ما کمک میکند که زیرساختها را گسترش بدهیم و کیفیت آنها را بهتر کنیم. ما در همین رابطه سند راهبردی را آماده کردیم و آن را در سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اختیار مجلس قرار دادهایم.
انتهای پیام/