به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ موسیر از گیاهان دو رگه است گیاهی است شبیه سیر که ریشه اش فقط یک پیاز درشت است و برگهایش باریک و دراز و گلهایش بنفش مایل به قرمزند گل آذینش خوشه سادهاست. در حدود ۴۰ گونه از این گیاه شناخته شده که همگی در نواحی معتدل و مناطق بحرالرومی میرویند.
برخی از گونههای موسیر را در باغ به عنوان گل زینتی نیز میکارند پیاز این گیاه خوراکی است و در ترشیها و اغذیه بکار میرود و بویش از سیر کمتراست.
این مادهی غذایی مفید عطر و بوی فوقالعادهای به غذاهایتان میدهد و درعینحال سرشار از خواص مفید برای بدن است.
ایتالیایی هااز موسیر خوراکیهای گوناگونی میپزندو پیازچهٔ آن را در روغن زیتون کنسرو میکنند.
بهاروندکارشناس منابع طبیعی وآبخیزداری لرستان گفت: ازمهمترین خواص موسیر معطر بودن واشتها آوربودن ومناسب برای زیبایی پوست وبرای رقیق کننده خون اشاره کرد.
اما برداشت بی رویه موسیر از منابع طبیعی موجب به صدا درآمدن زنگ خطر نابودی تدریجی این گونه گیاهی در لرستان شده است.
غلامی کارشناس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی لرستان گفت: اهالی روستاهایی که در دامنه کوهها مستقر بودند تمام منابع طبیعی را برای چیدن گیاه موسیر زیرورو میکردند.
مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان برای جلوگیری از نابودی این گونه گیاهی شروع به کاشت آن در اراضی کشاورزی استان کرده است.
رامک کارشناس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی لرستان گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی با انجام چندین طرح کشاورزی در سالهای اخیر موفق شد که اطلاعات زراعی این گیاه را به دست بیاورد وآنها را در اختیار کشاورزان قرار بدهد.
هرچند که کشاورزان از کاشت این گونه گیاهی استقبال خوبی کردند، اما وجود برخی موانع موجب نارضایتی آنها شده است.
کشاورزان عنوان می کنند اگر مجوز در اختیازمان قرار بدهند راحت می توانیم محصولمان رابفروش برسانیم وبه دلیل حفاظت شدن این گیاه وقاچاق بودن آن دستگیر نمی شویم.
جعفری کارشناس مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی ومنابع طبیعی لرستان گفت: اداره کل منابع طبیعی ترتیبی اتخاذ کند که کشاورزان منطقه روی فروش وروانه کردن محصول به بازارهای استانی وکشوری مشکلاتشان برطرف شود.
سنجابی معاون برنامه ریزی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری لرستان گفت: در سال ۹۶ برنامه ریزی شده است که ۲ هزار هکتار از اراضی ملی کم بازده را در اختیار متقاضیان قرار دهیم واز تسهیلات بانکی هم میتوانند استفاده کنند.
کشت گیاهان دارویی علاوه بر جلوگیری از انقراض آنها اشتغالزایی بیشتر و افزایش درآمد کشاورزان را به همراه دارد.
گزارش ازمهدیه فکوری
انتهای پیام/م
1-بذر سیر کوهی یا به ترکی مانتار رو از کجا میشه تهیه کرد
2-ایا در مزارع استان زنجان قابل کشت و برداشت هست