رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تغذیه خاصی برای ایام امتحانات وجود ندارد، گفت: مواد غذایی شیرین با بالا بردن غلظت خون و بالا بردن هیجان زدگی مغز باعث کاهش تمرکز می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ دکتر محمد صفریان با بیان اینکه مطالعه یک کار فکری است و انرژی مصرف نمی شود، افزود: بنابراین نیازی به غذا خوردن حین مطالعه نیست هم چنین برخی فکر می کنند که هنگام مطالعه گلوکز و قند خونشان افت می کند و باید مواد غذایی شیرین حین مطالعه مصرف کنند که این اشتباه است عادت به مصرف مواد غذایی شیرین هنگام مطالعه باعث افزایش وزن و چاقی می شود.

وی گفت: کسانی که هنگام مطالعه راه می روند و با صدای بلند می خوانند و تحرک دارند قطعا حین مطالعه انرژی مصرف می کنند و احساس گرسنگی خواهند کرد.

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: در ایام امتحانات برای آرامش مغز و احتمال بالا رفتن تمرکز بهتر است از ترکیبات غذایی پروتئینی بیشتر و بالعکس از مواد نشاسته ای کمتر استفاده شود.

وی با بیان اینکه یکی از وعده هایی که در ایجاد استرس فصل امتحانات مورد غفلت قرار می گیرد وعده صبحانه است، گفت: دانش آموزان باید حتما صبحانه میل کنند و در وعده صبحانه خود از نان، پنیر، گردو و چای با شیرینی بسیار کم، اگر افزایش وزن ندارند از کمی کره با مقدار کمتری عسل و مربا و تخم مرغ استفاده کنند.

دکتر صفریان افزود: ساعات اولیه صبح به دلیل گرسنگی تمرکز کاهش پیدا می کند خوردن صبحانه بسیار شیرین توصیه نمی شود.

وی گفت: مصرف ویتامین گروه B مانند سبزی ها، خوردن انواع نان، گروه غلات مانند برنج برای تقویت حافظه و تمرکز ذهن موثر هستند هم چنین میان وعده هایی مانند مغزها بصورت خام یا بسیار کم برشته شده که تازه باشند به دلیل داشتن ترکیبات چربی خوب و ایجاد احساس سیری توصیه می شود.

دکتر صفریان با اشاره به اینکه غیر از تغذیه مناسب یک نکته بسیار مهم در فصل امتحانات ارزشمند است که آن ورزش کردن می باشد، افزود: باید بدانیم ورزش در ایام امتحانات وقت تلف کردن نیست بلکه با ورزش گردش خون افزایش می یابد و متابولیسم مغز تقویت می شود و قدرت یادگیری افزایش می یابد.

انتهای پیام// م.م

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.