به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با شروع امتحانات مدارس و دانشگاهها، همیشه یکی از دغدغههای بزرگ دانش آموزان و دانشجویان حافظه یا تمرکز کردن روی مطالبی است که میخوانند، به همین سبب با رجوع به قرآن کریم و دعاهایی که از بزرگان اسلام سفارش شده است، را در اینجا گردآوری کردهایم.
۱ـ سوره «الرحمن» را تا فبای آلاء ربکما تکذبان هر روز بعد از
نماز صبح بخواند.
۲ـ مرحوم شیخ بهائی در کتاب تهذیب فرموده است به جهت زیادتی حافظه این دعا را بخواند.
الَلِّهُمَ ارْزُقْنی فَهْمَ النَّبِییّنَ وَ حِفْظَ الْمُرْسَلینَ وَ اِلْهامَ الْمَلائِکهَ الْمُقَرّبینَ آمینَ یا رَبَّ الْعالَمینَ۳ـ بعد از هر نماز این دعا را بخواند مجرّب است.
سُبْحانَ مَنْ لا یَعْتَدی عَلی اَهْلِ مَمْلَکَتِهِ سُبْحانَ مَنْ لا یُاخِذُ اَهْلَ الاَرْضِ بِألْوانِ الْعَذابِ سُبْحانَ الرَّئُوفُ الرَّحیم اَللّهُمَّ اجْعَلْ لی فی قَلْبی نُوراً وَ بَصَراً وَ فَهْماً وَ عِلْماً اِنَّکَ عَلی کُلِ شَیءٍ قَدیر۴ـ جهت قوت حافظه هر روز 10 مرتبه بگوید:
فَفَهَّمْناها سُلیمْانَ وَ کُلاَّ آتیْنا فَهْماً وَ عِلْماً وَ سَخَّرْنا مَعَ داوُدَ الْجِبالَ مَعَ داوُدَ الْجِبالَ یَسْبَحْنَ وَ الطَّیْرَ وَ آلِهِ اَکْرِمْنی بِالْفَهْمِ وَ الْحْفِظِ وَ الْخَیْرّ یا قاضِیَ الْحاجاتِ وَ صلَّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ اَجْمَعینَ۵ ـ. هر روز صبح قبل از آن که کسی سخن بگوید این جمله را بخواند.
یا حَیَّ یا قَیَُّومُ فَلا یَفُوتُ شَیءُ عِلْمُهُ وَ لا یَئُودُه۶ ـ. هر روز بعد از نماز نافله صبح بگوید.
اَللَّهُمَّ لا تُنسِنی ما اَقْرَءُ فی یَوْم هذا فَانَّکَ قُلْتَ سَنَفْرَئَکَ فلا تُنسی۷ـ هر کس چیزی را فراموش کند دست خود بر پیشانی گذارد و بگوید.
اَنْسانِیَهُ الشَّیْطانَ۸ ـ. در حدیث سلمان فارسی (ره) آمده است که رسول خدا (ص) فرموده است: هر کس آیه الکرسی را با زعفران برکف دست راست خود بنویسد و آن را با زبان بلیسد و هفت نوبت چنین کند هرگز چیزی را فراموش ننماید.
۹ـ پنجچیز است که حافظه را زیاد میکند و بَلغم را از بین میبرد:
۱ـ مسواککردن، ۲ـ روزهگرفتن، ۳ـ قرائت قرآننمودن، ۴ـ عسلخوردن، ۵ـ کندرجویدن.
۱۰ـ قبل از مطالعات این جملات را بخوانید.
اَللّهُمَّ اَخْرُجْنی مِنَ الظَّلُماتِ الْوَهْمِ وَ اَکْرِمْنی بِنُورِ الْفَهْمِ الَّلهُمَّ افْتَحْ عَلَینا اَبْوابَ رَحْمَتِکَ وَ انْشُرْ عَلَیْنا خَزائِنَ عُلُومِکَ بِرَحْمَتِکَ یا اَرْحَمَ الرَّاحِمینَ۱۱ـ مردی از شیعیان توسّلات و ختمها انجام داده که حضرتزهرا (س) را در خواب ببیند و تقاضای حافظه کند. شبی در عالم خواب حضرتزهرا (س) را که در پشتپردهای قرار داشت مشاهده نمود تقاضایش را پرسید. عرض کرد کم حافظه هستم و به شما ملتجی هستم. فرمود: از این پس وضو را با آن نیمگرم بگیر، زیرا آب سرد جهت حافظه شما خوب نیست. آن مرد به دستور حضرت عملنموده حافظهاش قوّت گرفت.
۱۲ـ کسی که میخواهد حافظهاش زیاد شود مسواک کند و روزه بگیرد و قرآن بخواند به خصوص آیه الکرسی را و ناشتا ۲۱ عدد مویز با هسته سرخ بخورد، زیرا جهت فهم و حفظ ذهن مفید خواهد بود. نافع خوردن حلوا و گوشت نزدیک گردن و عسلوعدس و کُنّدر است.
۱۳ـ هر روز هفت مثقال مویز ناشتا بخورد و همچنین هر روز با غذا خردل میل نماید.
۱۴ـ جهت حافظه شیخ کفعمی فرماید: مویز و سعدکوفی و زعفران را با هم کوبیده و مخلوط کرده ناشتا بخورد.
۱۵ـ قرنفل و کندر خوب کوبیده تا نرم شود هر روز قدری ناشتا بخورد.
۱۶ـ از زیاد خورده سردی بپرهیزد مانند ماست و برنج و امثال آن و خوردن آب زیاد.
۱۷ـ شیر حافظه را زیاد میکند و خورده شیرینیجات و گوشت و عدس و عسل مخصوصاً ناشتا خوردن انار بالیله آن.
۱۸ـ مربای آویشن که با شکر درست شده باشد و همچنین خوردن اسطوخدوس جهت حافظه مفید است.
۱۹ـ دائمالوضوبودن و رو به قبله نشستن و به صورت علما نگاهکردن و به عبادت مشغولبودن و اطاعت پدر و مادر نمودن و روزهداشتن و خوردن انگور و گرمیجات به طور عموم و خوردن آبکم و خوردن غذای کم جهت زیادی حافظه مؤثر است.
۲۰ـ از پیغمبر اکرم (ص) است که پنچچیز حافظه را قوی میگرداند.
۱ـ شیرینی، ۲ـ گوشت نزدیکگردن، ۳ـ عدس، ۴ـ نانسرد، ۵ ـ. خواندن آیه الکرسی.
منبع: گنجهای معنوی
مثلا دعای رفع اختلاس
دعای رفع بیکاری
دعای رفع گرانی
شماره یک این لیست خیلی خوب بود که می بود:
*. یاد خدا (انجام امور عبادی و تکالیف شرعی بویژه نماز اول وقت و علی الخصوص به جماعت)*
عزیزان هرچه کیفیت انجام واجبات بیشتر باشد مستحبات هم بیشتر تاثیر گذار هست
|یاعلی،اللهم عجل لولیک الفرج|