به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پژوهشکده پولی و بانکی، «عبدالمهدی ارجمندنژاد» ادامه داد: بسیاری از پولشویی ها در بازارها و مراکز مالی با عمق زیاد و از طریق انواع ابزارهای مالی انجام می شود که نمونه آنها را کمتر می توان در ایران یافت.
ارجمندنژاد افزود: انتظار نمی رود سهم ایران در مقیاس جهانی، قابل توجه باشد؛ هر چند مجموعه دستگاه های ذیربط در این زمینه در پی آنند که همین مقدار ناچیز احتمالی را نیز به صفر برسانند.
مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی گفت: انتظار می رود در آینده نزدیک با استفاده از زیرساختهای جدید مبارزه با پولشویی، وقوع جرم و جنایات در سیستم بانکی پیش از پیش کاهش یابد.
وی اعلام کرد: در بانک مرکزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی و دبیرخانه شورای عالی مبارزه با پولشویی زیرساخت هایی برای استفاده بانک ها در این حوزه فراهم شده است تا با استفاده از اطلاعاتی که مبادله می شود، تخلف و تقلب ها کشف و اقدام انتظامی و قضایی برای مقابله با آنها انجام شود.
ارجمندنژاد گفت: بانکها به ارسال این موارد به واحد اطلاعات مالی موظفند و آمار تجمیعی در اختیار آن واحد قرار دارد تا پیگیری های لازم شود.
مدیرکل مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی گفت: همه اشخاص داخلی یا خارجی، حقیقی یا حقوقی که در ایران فعالیت و زندگی می کنند مشمول قوانین مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم می شوند اما عمده تمرکز بانک مرکزی روی نهادهای پولی است.
وی تاکید کرد نهادهای پولی شامل بانک ها، موسسه های اعتباری، صندوق های قرض الحسنه، تعاونی های اعتبار، لیزینگ ها و صرافی ها باید قوانین و مقررات را رعایت کنند و اگر به طور اشتباهی یا عمدی مرتکب جرم شوند باید به دستگاه قضایی پاسخگو باشند.
هفتمین همایش سالیانه «بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت» با موضوع «نوآوری، بازیگران جدید و کارآیی در کسب و کار مالی» دوم و سوم بهمن ماه در مرکز همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار میشود.
انتهای پیام/