به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا مسائلی در بیست و هفتمین اجلاس مدیران تجهیزات پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: در ادارات تجهیزات پزشکی نه تنها باید بر کیفیت و واردات نظارت داشته باشیم، بلکه باید برای تولید نیز پروانه ساخت صادر کنیم و همچنین به قاچاق توجه کنیم و بر خرید نیز نظارت صورت گیرد.
وی با بیان اینکه اخیرا ۲۲۰ هزار قلم کالا در تجهیزات پزشکی به ثبت رسیده است، گفت: در حوزه دارو حدود ۱۰۰ شرکت دارویی و ۳۰۰ نمایندگی وجود دارد، اما در حوزه تجهیزات پزشکی بیش از ۲۰۰۰ شرکت واردکننده با ۵۵۰۰ نمایندگی خارجی ثبت شده اند و حدود ۱۰۰۰ شرکت تولیدکننده فعال هستند و نزدیک به ۳۰۰۰ شرکت و صنف توزیع کننده داریم.
مسائلی خاطرنشان کرد: تصمیم گیری در حوزه دارو کاملا مشخص است و زیرساخت های آن نیز فراهم است، اما در حوزه تجهیزات پزشکی به علت ماهیت کار یا علاقه یا ضعف در مقام اجرا، با مراکز تصمیم گیری متعدد مواجه هستیم که بر اساس نیازها تاسیس شدند و در حال کار و فعالیت هستند و لذا تلاش ما این است که بتوانیم با این مراکز تصمیم گیری متعدد همکاری کنیم، یا آنها را هم جهت کنیم.
مدیر کل نظارت و ارزیابی تجهیزات و ملزومات پزشکی تصریح کرد: تمام این مراکز تصمیم گیری باعث می شود مدیریت در تجهیزات پزشکی دچار مشکلاتی شود و لزوم هم راستایی و هم جهت کردن آنها لازم است.
دکتر مسائلی خاطرنشان کرد: به هر حال با شرایط مطلوب فاصله داریم و بحث طرح تحول سلامت و پر کاری وزارت بهداشت بر هیچ کسی پوشیده نیست و تامین منابعی که در دوره اخیر انجام شده را نمی توان با دوره های قبل مقایسه کرد و همه این مسائل فشار کاری زیادی را ایجاد می کند و باید به صورت فشرده کار کنیم.
وی گفت: در اینکه تخصص در ادارات تجهیزات پزشکی باید شکل بگیرد و کارشناسان ادارات تجهیزات پزشکی باید آموزش ببیند هیچ شکی نیست، چراکه هم راستا بودن تحصیلات و رشته کارشناسان با حیطه کاری شان در روند کار تاثیر مستقیم دارد.
وی با بیان اینکه کارشناسان تجهیزات پزشکی باید نسبت به اطلاعات دستگاههای مختلف آگاهی کامل داشته باشند، تصریح کرد: ما در دوره جدید باید به صورت فشرده و متراکم کار کنیم و ادارات تجهیزات پزشکی دانشگاه ها نیز باید متمرکز کار کنند، از طرفی برای کارشناسان تجهیزات پزشکی دوره های آموزشی داریم تا اینکه یک کارشناس فقط انتقال دهنده تجهیزات نباشد، بلکه تمام اطلاعات مکفی درخصوص تجهیزات پزشکی را داشته باشد، به عبارتی کارشناسان باید نسبت به دوره های آموزشی اشراف علمی داشته باشند، وگرنه در جایگاه کارشناس تجهیزات پزشکی حق فعالیت ندارند.
وی گفت: 10 سال پیش حدود 450 کارشناس تجهیزات پزشکی در کشور داشتیم که در حال حاضر با اینکه بازهم با مطلوب فاصله داریم، اما تعداد کارشناسان متخصص و متبحر چندبرابر شده است و باید توسعه پیدا کند و در قالب دوره ها و کارگاه های آموزشی مباحث علمی و تخصصی در این حوزه بیشتر آموزش داده شود.
مسائلی گفت: مبحث بعدی قیمت گذاری است که در این مورد اقداماتی در دست انجام است و اینکه امضای طلایی ایجاد کنیم و افراد بدانند به واسطه قیمت گذاری، منافعی ایجاد می شود، یا متضرر می شوند، مشکلاتی ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم قیمت گذاری را حذف کنیم نیز تاثیرات هرج و مرجی در بازار خواهد داشت، گفت: باید مدلی طراحی شود که بتواند رقابت ایجاد کند یا اینکه عملکرد دانشگاه ها و نحوه خرید تجهیزات پزشکی توسط آنها، با توجه به نرم افزارها به واسطه زیرساختهای آی تی و الکترونیک مشخص و شفاف شود.
وی گفت: تمام دانشگاه ها باید تا پایان سال شناسنامه تجهیزات پزشکی داشته باشند و داشبوردهای مدیریتی وجود داشته باشد که مشخص شود تجهیزات سرمایه ای کجاست و چقدر در حال استفاده است و کدام بلااستفاده مانده است.
مسائلی گفت: موضوع دیگر بحث جا به جایی تجهیزات پزشکی است که ممکن است در یک بیمارستان بی استفاده بماند و در بیمارستان دیگر موردنیاز باشد.
وی گفت: یک خطای محاسباتی دیگر که با آن مواجه هستیم، این است که ما متولی سلامت جامعه هستیم، در واقع به عنوان متولی سلامت جامعه باید بر تمام تجهیزات پزشکی در تمام دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستان های تامین اجتماعی و ارتش و غیره نظارت و مدیریت داشته باشیم.
انتهای پیام/