به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نشست مجازی با معاونین آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور که روز گذشته برگزار شد، گفت: از ابتدای تدوین بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی سعی بر این بود که این بسته ها با نظر تمام دانشگاه ها تدوین شود. در واقع این بسته ها استراتژی روشنی در حوزه آموزش علوم پزشکی کشور ایجاد کرد و باعث شد مسیر حرکت دانشگاه ها مشخص شود.
وی با اشاره به حجم بالای کار حوزه آموزش در دانشگاه های علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی استراتژی اصلی دانشگاه ها در حوزه آموزش است که در کنار برنامه های جاری در دانشگاه ها حال اجراست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار کرد: طی حدود سه سال گذشته اقدامات خوبی در دانشگاه ها و ستاد انجام شد و بسته های تحول و نوآوری دستاوردهای خوبی را به همراه داشته است.
وی با ذکر دستاوردهای بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی گفت: از روز اول سعی بر این بود که ترجمان این بستهها در هریک از دانشگاه ها متناسب با نیازها و ظرفیت ها تدوین شود.
لاریجانی با ذکر اینکه اجرای کامل بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی اولویت حوزه آموزش در دولت دوازدهم است، افزود: به عنوان اولین گام بسته ها طی جلسات متعدد و با نظر مدیران حوزه آموزش وزارت بهداشت و معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پشکی بازنگری شد.
وی تاکید کرد: سعی شد بسته ها تغییرات زیادی نداشته باشند و باتوجه به اقدامات انجام شده و اسناد بالادستی برخی از محورهای بسته ها تا حدی تغییر کرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تدوین اقدامات برای اجرای بسته های تحول آموزش و سطح بندی این اقدامات را گام بعدی برای اجرایی سازی بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی ذکر کرد و اضافه کرد: به منظور ترجمان بسته ها در سطوح مختلف نظام آموزش عالی سلامت اقدامات لازم برای اجرای هر محور در ۳ سطح طراحی شده است.
وی خاطرنشان کرد: سطح اول اقداماتی است که در سطح ستاد وزارت بهداشت باید انجام شود. سطح بعدی مربوط به دانشگاه ها و کلان مناطق آمایشی است و در سطح بعدی برنامه هایی که باید در واحدهای درون دانشگاه ها مثل دانشکده ها، گروه های آموزشی، مراکز تحقیقاتی، بیمارستان ها و ... انجام شود ذکر شده است.
لاریجانی گفت: یکی از برنامه های مهم دانشگاه ها طی چند ماه آینده ترجمان بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی است. اقدامات دانشگاه های برای اجرای بسته ها هم براساس همین ترجمان و شاخص های تدوین شده رصد می شود.
وی با بیان اینکه تعریف این اقدامات و سطح بندی آن تحول اساسی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور ایجاد خواهد کرد، گفت: کارهای اساسی هم در حوزه آموز در دست اجراست. به عنوان مثال بخشنامه ای چند روز گذشته به دانشگاه ها ارسال شده که چارچوب فعالیت های بین المللی دانشگاه ها را مشخص میکند و دانشگاه ها می توانند بر این اساس گام های مهمی در راستای بین المللی سازی آموزش علوم پزشکی بردارند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به دیگر برنامه های حوزه آموزش اشاره کرد و گفت: تا اواسط دی ماه برنامهریزی در شورای گسترش صورت می گیرد و زمینه فراهم می شود تا برنامه تربیت نیروی انسانی برای پنج سال آینده مشخص شود.
وی بر لزوم تعامل بیشتر دانشگاه های مستقر در کلان مناطق تاکید کرد و گفت: دانشگاه های کلان مناطق تا پایان سال حداقل یک جلسه با یکدیگر داشته باشند و مدیران حوزه معاونت آموزشی نیز در این نشست ها شرکت خواهند کرد.
لاریجانی گفت: امروز این جلسه طراحی شده تا قدم های عملیاتی تر برای اجرای بسته ها طراحی شود و تمام سطوح در دانشگاه ها از جمله بیمارستان ها، دانشکده ها و ... فعالیت بیشتری در اجرای بسته ها داشته باشند.
در ادامه این نشست الگوی تدوین برنامه اقدام بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی ارائه شد و معاونین آموزشی دانشگاه ها به ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات خود در این خصوص پرداختند.
گفتنی است، نشست مجازی معاونین آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به منظور طراحی و سطح بندی اقدامات اجرایی بسته های تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی برگزار شد.
انتهای پیام/