به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ حمیدرضا اسماعیلی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ با اشاره به اینکه در شهرستان کبودراهنگ 80 درصد آبیاری تحت فشار اجرا شده است، اظهار کرد: زمینهایی که هنوز آبیاری تحت فشار در آنها اجرا نشده دارای مشکل هستند.
وی ادامه داد: اغلب زمینهایی که موفق به اجرای آبیاری تحت فشار در آنها نشدیم مشکلاتی چون داشتن شرکای زیاد و افت شدید آب دارند به نحوی که این موضوع یکپارچهسازی آنها را سخت کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ با بیان اینکه امیدواریم در آبیاری تحت فشار در اراضی زیر کشت گندم و جو و به طور کلی غلات شهرستان کبودراهنگ اجرایی شود، بیان کرد: در شهرستان کبودراهنگ در سطح 25 هکتار آبیاری تیپ اجرا شده است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه سرمای هوا مشکلاتی برای آبیاریهای تیپ در کبودراهنگ ایجاد کرده است، افزود: پیشبینی شده که 23 مزرعه از فصل بهار سال آینده در شهرستان کبودراهنگ به آبیاری تیپ تجهیز شوند تا آبیاری تکمیلی بهاره را به صورت تیپ انجام دهند.
وی با بیان اینکه شهرستان کبودراهنگ در استان همدان در زمینه اجرای آبیاری تحت فشار پیشرو بود، تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده مزارع زیر پوشش آبیاری تحت فشار در شهرستان کبودراهنگ بیش از 10 سال عمر دارند میتوان گفت که50 درصد آبیاریهای ایجاد شده فرسوده هستند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کبودراهنگ با اشاره به اینکه از وزارت جهاد کشاورزی درخواست وام اعتباری برای نوسازی آبیاریها تحت فشار در کبودرآهنگ کردیم اما با ارائه آن موافقت نمیشود، یادآور شد: استان همدان در زمینه اجرای آبیاری تحت فشار در کشور پیشرو است به نحوی که 80 درصد اراضی مستعد آبی تجهیز به آبیاری نوین هستند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه سطح آبیاری نوین اجرا شده در سایر استانها پایین است، ادامه داد: وزارت جهاد کشاورزی میگوید باید همه استانها در اجرای آبیاری نوین به سطح قابل قبولی برسند تا بتوانیم به صورت مجدد به مناطقی که آبیاری نوین آنها فرسوده شده اعتبار بدهیم.
وی افزود: برای اجرای آبیاری نوین در هر هکتار 8.5 تا 9 میلیون تومان تسهیلات نیاز است اما میتوانیم با 3 میلیون تومان برای هر هکتار نوسازی را انجام دهیم.
انتهای پیام/ب