به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تولد پیش از موعد مهمترین علت مرگ نوزادان و دومین علت مرگ و میر در کودکان زیر پنج سال است. بر اساس تعریف سازمان سلامت جهانی، هر تولدی که پیش از 37 هفته کامل از بارداری یا زودتر از 259 روز از آغاز آخرین قاعدگی روی دهد، تولد پیش از موعد است و نوزاد حاصل از آن نارس محسوب میشود. تولد پیش از موعد، اگر قبل از اتمام 28 هفته از بارداری اتفاق بیفتد شدید، بین 28 تا 32 هفته زیاد و بین 32 تا 37 هفته متوسط و اندک به شمار میرود.
به منظور بررسی میزان شیوع و علل تولد پیش از موعد نوزادان در ایران و تهران، دکتر سامانی، پیام امینی، امید حمیدی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه صنعتی همدان، 4450 زن باردار را در جولای 2015 انتخاب کرده و مورد بررسی قرار دادند. اطلاعات به شکل مصاحبه پژوهشگران با مادران و مطالعه سوابق پزشکی آنان جمعآوری و به وسیله روشهای آماری بررسی شد.
بیشتر بخوانید: خطر سقط جنین با خوردن لبنیات
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی Osong Public Health & Research Perspectives به چاپ رسید، نشان میدهد: میزان شیوع تولد پیش از موعد در میان شرکتکنندگان در این پژوهش 5.5 درصد بوده است. بررسیها نشان داد که بارداری چند قلو، پریکلمپسیا (از ناخوشیهای بارداری که معمولاً با بالا رفتن فشار خون و وجود مقادیر قابل توجهی از پروتئین در ادرار مادر تشخیص داده میشود، در ایران به "مسمومیت بارداری" شهرت دارد) و استفاده از روشهای کمک بارداری از علل مهم زایمان پیش از موعد هستند.
نتایج این پژوهش نشان میدهد" شناسایی و آموزش مادرانی که احتمال زایمان پیش از موعد در آنان وجود دارد، میتواند موجب بهبود مراقبتهای پیش از زایمان و کاهش آمار تولدهای نارس شود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/