گلمکانی طی پیامی طرح تحول سلامت را در راستای تحقق حقوق شهروندی معرفی کرد.

اجرای طرح تحول سلامت، در راستای تحقق حقوق شهروندی استبه گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  ابراهیم گلمکانی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت در پیامی به مناسبت سالروز رونمایی رییس جمهوری از منشور حقوق شهروندی، اجرای طرح تحول سلامت را در راستای تحقق حقوق شهروندی عنوان کرد وگفت: وزارت بهداشت، به راهبری وزیری آگاه و جهادگر، در دولت یازدهم، طرح تحول نظام سلامت را با سه هدف حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات، به مرحله اجرا درآورد .

وی در ادامه این پیام به  دستاوردهای  طرح  تحول سلامت پرداخته و یاد آور شده است: کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت به حدود 40 درصد، راه اندازی 25 هزار تخت بیمارستانی، ارتقاء هتلینگ مراکز درمانی برای سهولت دسترسی و تکریم مردم، تکمیل و بهره برداری از 183 پروژه با ظرفیت 972 تخت در راستای توسعه و بهسازی بلوک های زایمانی و ساماندهی کلینیک های ویژه با طراحی 260 پروژه برای حفظ حرمت مراجعین، احداث و افزایش تعداد 142 مراکز تشخیص سرطان ، اعزام و مقیمی پزشکان در مناطق محروم، کاهش 42 درصدی قیمت انواع لوازم و تجهیزات پزشکی پر مصرف و ساخت بیش از 30 پایگاه اورژانس هوایی با 35 فروند بالگرد از جمله دستاوردهای طرح تحول سلامت بوده است. 

متن پیام گلمکانی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت به شرح زیر است: 

جَعلَ اللَّهُ سبحانَهُ حُقوقَ عِبادِهِ مُقَدِّمَةً لحُقوقِهِ ، فمَن قامَ بحُقوقِ عِبادِ اللَّهِ كانَ ذلكَ مُؤَدّياً إلى‏ القِيامِ بحُقوقِ اللَّهِ .

منشور حقوق شهروندی که با هدف تامین آسایش، آرامش، امنیت، رفاه فردی و اجتماعی تدوین شده است، در 16 ماده به مواردی مانند «تامین سلامت جسمی و روانی»، «حمایت اجتماعی»، «حق دسترسی به بهداشت عمومی و درمان مناسب»،« دسترسی به کالاهای سلامت محور» اشاره می کند؛ مواردی که حاکی از توجه سیاستگذاران کشور به موضوع بهداشت و اهمیت جایگاه خانواده است. در این راستا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به راهبری وزیری آگاه و جهادگر، در دولت یازدهم طرح تحول نظام سلامت را با سه هدف حفاظت مالی از مردم، ایجاد عدالت در دسترسی به خدمات سلامت و ارتقای کیفیت خدمات، به مرحله اجرا درآورد که خوشبختانه با حمایت ریاست محترم جمهوری در دولت دوازدهم نیز تدوام یافت.

از جمله دستاوردهای این طرح می توان به کاهش سهم مردم از هزینه های سلامت به حدود 40 درصد راه اندازی 25 هزار تخت بیمارستانی، ارتقاء هتلینگ مراکز درمانی برای سهولت دسترسی و تکریم مردم، تکمیل و بهره برداری از 183 پروژه با ظرفیت 972 تخت در راستای توسعه و بهسازی بلوک های زایمانی وساماندهی کلینیک های ویژه با طراحی 260 پروژه برای حفظ حرمت مراجعین، احداث و افزایش تعداد 142 مراکز تشخیص سرطان ، اعزام و مقیمی پزشکان در مناطق محروم، کاهش 42 درصدی قیمت انواع لوازم و تجهیزات پزشکی پر مصرف، ساخت بیش از 30 پایگاه اورژانس هوایی با 35 فروند، طراحی و استقرار بیش از 70 سامانه الکترونیک ( شامل مجموعه سامانه های جامع مدیریت حوزه غذا و دارو، سامانه پرونده الکترونیکی سلامت، سامانه یکپارچه بهداشت) و دسترسی های ایجاد شده حوزه بهداشت (شهری و روستایی) و خدمات دندانپزشکی اشاره کرد.

در همین راستا و به منظور استمرار خدمات و اطمینان از تحقق خواسته ها و انتظارات مردم با حفظ کرامت انسانی ایشان، سامانه پاسخگویی 190 با ایجاد بستر نظارت مردمی بر ارائه خدمات و امکان ثبت شکایات و اعتراضات طراحی و استقرار یافت که نتیجه اقدامات انجام شده افزایش رضایت مندی از خدمات به بیش از 80 درصد می باشد.

آنچه مهم است اینکه حق حیات و سلامت و کیفیت زندگی در راس همه حقوق شهروندی که بخش بزرگی از مسئولیت تامین این حقوق بر عهده خادمان حوزه سلامت است. این مسئولیتی بزرگ برای همه ماست و البته نعمتی بزرگتر که توفیق در خدمت به خلق است و بهترین راهکار برای قرب الهی.  امید که در این شرایط سخت و دشوار با توکل بر خداوند متعال همچنان استوار بر تداوم این مسیر خطیر پای فشرده و در راستای ایفای کامل حقوق شهروندی به هموطنان عزیز خود مجدانه تلاش کنیم.

جای دارد در پایان این نوشتار کوتاه عینا بیان ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در همایش حقوق شهروندی را بیاورم که امروز بار دیگر تاکید کردند: «طرح تحول سلامت می ماند، ما این راه را ادامه خواهیم داد».

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار