به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ زواره آزادپور افزود: هم اکنون 85 هکتار از زمینهای کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی است، در حالی که سطح زیر کشت گیاهان دارویی این استان در سال 92 حدود 30 هکتار بود.
وی بیان کرد: آلوئه ورا، آویشن، بادرنجبویه، به لیمو، رزماری، کدو تخمه کاغذی، نعناع فلفلی، استویا و بابونه از ارقام گیاهان دارویی کشت شده در این استان است.
آزادپور اشتغال مستقیم در هر هکتار از گیاهان دارویی در این استان را 10 تا 20 نفر در فصل برداشت محصول برآورد کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هم اکنون 2 واحد صنعتی فراوری گیاهان دارویی در این استان فعالیت دارد که توسعه گیاهان دارویی نیازمند ایجاد واحدهای فراوری بیشتری است.
وی گفت: گسترش کشت گیاهان دارویی از راهبردهای دولت برای رونق اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد است که با مشارکت منابع طبیعی اجرا میشود.
2 هزار هکتار از مراتع این استان نیز از سوی منابع طبیعی زیر کشت گیاهان دارویی آنغوزه و باریجه رفته است.
وی بیان کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده قرار است که برای توسعه گیاهان دارویی از محل اشتغال روستایی اعتبار اختصاص یابد که در صورت تأمین اعتبار به متقاضیان پرداخت میشود.
پیشتر مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کهگیلویه و بویراحمد مبلغ تسهیلات کم بهره برای توسعه اشتغال روستایی به این استان در سال جاری را 100 میلیارد ریال اعلام کرده بود.
این میزان تسهیلات بر اساس تفاهم نامه بین معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری، بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و بانک عامل پارسیان و در قالب ارائه طرحهای اشتغالزایی به روستاییان پرداخت خواهد شد.
کشاورزان استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران سالانه 850 هزار تن محصول کشاورزی تولید میکنند.
کهگیلویه وبویراحمد رویشگاه بیش از 2 هزار گونه گیاهی است که از این تعداد 450 گونه آن دارویی است.
براساس برآوردهای مرکز تحقیقات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد، گیاهان دارویی در سطح 200 هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد قابل کشت است.
انتهای پیام/غ