به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کارشناسان درپژوهشهای خود دریافتند میزان ابتلا به بیماری آلرژی غذایی در ۱۰ سال اخیر افزایش باورنکردنی داشته است.
محققان کنار گذاشتن رژیم غذایی سنتی مطابق با آداب و فرهنگ کشورهای مختلف دنیا و مصرف خوراکیهای غربی را عامل اصلی بالا رفتن نرخ ابتلا به آلرژی غذایی درسالهای اخیر معرفی کرده اند.
کارشناسان به ویژه خوراکیهای فرآوری شده، فست فود، سسها وبرخی شیرینیها را به دلیل داشتن مواد نگهدارنده عامل ابتلای افراد به آلرژی غذایی میدانند.
همچنین خوراکیها و مواد غذایی که وارد کشورهای دیگر میشوند به دلیل آماده نبودن سیستم ایمنی بدن افراد بومی برای شناسایی ترکیبهای تشکیل دهنده میتواند درآنها سبب آلرژی غذایی و حتی مرگ شود.
کارشناسان اعتقاد دارند تشدید آلرژی و واکنش سیستم ایمنی بدن به معیارهایی، چون ژنتیک، محیط زیست و دگرگونی در شیوههای جدید تولید خوراک بستگی دارد.
پژوهشها همچنین نشان میدهند که ابتلا به آلرژی غذایی دیگر مخصوص خردسالان و نوزادان نیست و بسیاری از افراد بالای ۱۸ سال که سابقه آلرژی نداشته اند به طور ناگهانی به این بیماری مبتلا شده اند و مجبور به مصرف دارو وانجام تستهای تشخیصی میشوند.
آلرژی به واکنش سیستم ایمنی بدن در برابرعاملهای خارجی، چون غذا، گرده گیاهان، موی حیوانها و مواردی ازاین دست گفته میشود که دراثرآن دربدن آنتی بادیهایی به نام IgE ایجاد میشود و این آنتی بادی سبب تولید ماده شیمیایی هیستامین از سلولهای بدن میشود.
واکنش آلرژیک دربدن به شکلهای گوناگون ازجمله گرفتگی بینی، تورم گلو و بسته شدن راههای تنفسی، دل درد، کهیر، ریزش اشک و حتی بروز شوک آنافلاکسی و مرگ ناشی از آن درصورت تاخیر دررسیدگی اورژانسی میشود.
کارشناسان دانشگاه مینه سوتای آمریکا که درزمینه دلیلهای افزایش آلرژی غذایی در سالهای اخیر تحقیق میکنند اعتقاد دارند ابتلا به این بیماری درشهرنشینان بیشتر از جمعیت روستایی درکشورهای مختلف دنیاهست.
همچنین افراد با کسب درآمد بالا به خوردن خوراکهای متنوع و با طعمهای جدید تمایل پیدا میکنند و این رژیم غذایی ناسالم افزون بر بیماریهای قلبی عروقی میتواند سبب ابتلا به آلرژی نیز درآنها شود.
کارشناسان به افراد توصیه میکنند به ویژه درصورت داشتن سابقه آلرژی در خود یا اعضای خانواده درانتخاب خوردن مواد غذایی جدید احتیاط کنند، درصورت وجود آلرژی حتماً تستهای تشخیصی نوع آلرژی را انجام دهند و دستنبد مخصوص بیماران مبتلا به آلرژی را به همراه داشته باشند تا درصورت تشدید علامتهای بیماری امکان امداد رسانی سریع به آنها انجام شود.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/