به گزارش خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «عصبانی نیستم» فیلمی ایرانی به کارگردانی رضا درمیشیان و محصول سال ۱۳۹۲ است.
نوید محمدزاده در نقش «نوید» و باران کوثری در نقش «ستاره» از بازیگران اصلی این فیلم به شمار میروند و داستان این فیلم از این قرار است که فردی به نام «نوید»، دانشجوی ستارهدار و اخراجی، در تلاش است تا حداقل شرایط زندگی را بهدست آورد تا دختر مورد علاقهاش «ستاره» را از دست ندهد؛ اما این تمام ماجرا نیست! داستان این فیلم به گونهای است که اعتراضات بسیاری را در پی داشته است.
داستان این فیلم که در جشنواره فجر سال 92 به نمایش درآمد، درباره حوادث فتنه سال 1388 است و به همین دلیل تاکنون اکران عمومی آن روی پرده سینما صورت نگرفته است. بیان مشکلات اجتماعی و اقتصادی جامعه، آنهم به شکل کاملا اغراق آمیزی که فیلم را به سمت سیاه نمایی و سیاسی کاری پیش میبرد.
اما اینها جزو حواشی «عصبانی نیستم» هستند و اصل داستان، ماجرای علاقه جوانی به نام نوید به ستاره را بیان میکند؛ عشقی که متأثر از حوادث سیاسی شده و در این بین، نوید تمام تلاشش را میکند تا در گیر و دار حوادث روزگار، دختر مورد علاقهاش را از دست ندهد.
«عصبانی نیستم» مدتهاست به یکی از پرچالش ترین فیلمهای سینمای ایران تبدیل شده، تا جاییکه پس از پنج بار دریافت پروانه نمایش و تشکیل کمیته بررسی فیلمهای توقیفی، اکران آن در هالهای از ابهام قرار دارد. دلیل این گره پیش آمده در این فیلم برمیگرد به داستانی که باعث شده به «فیلم حامی فتنه» معروف شود.
پس از 4 سال توقف این فیلم، 13 آذر ماه غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش اعلام کرد که عصبانی نیستم از 29 آذر به روی پرده سینما میرود. شاید بتوان گفت که این تصمیم، غیرمنطقی ترین تصمیم اخذ شده درباره فیلم توقیف شده درمیشیان است، چرا اکران فیلمی با مضمون حمایت از فتنه، آن هم در آستانه سالروز حماسه 9 دی، اقدامی ناشایست بود.
رضا درمیشیان که با ساخت «عصبانی نیستم»، احساسات مردم انقلابی را برانگیخته است، باید به اعتراضاتی که نسبت به این فیلم شده توجه ویژه ای داشته باشد، چرا که ساخت فیلمی جهت حمایت از فتنه، شایسته سینمای ایران نیست. علاوه بر اعتراضاتی که سوژه رضا درمیشیان از سوی مردم داشت، کارگردانهای سینما نیز نسبت به آن واکنش هایی نشان دادند.
حبیبالله بهمنی، کارگردان و نویسنده سینمای ایران، معتقد است در «عصبانی نیستم»، هتک حرمت صورت گرفته و میگوید: مطالبی که در این فیلم ارائه شده است، مناسب نیست و شاهد هتک حرمت در آن هستیم.
مهدی عظیمی میرآبادی، معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، نیز با مسأله دار دانستن این فیلم، اینگونه بیان میکند: قراربود اصلاحاتی روی این فیلم صورت بگیرد که اگر این اتفاق نیافتاده باشد، بعید میدانم مجوز اکران بگیرد. این فیلم از جنس فیلمهای مسئله دار است و من تصمیمی که برای اکران این فیلم گرفته شده را درک نمیکنم.
شفیع آقا محمدیان، تهیه کننده و کارگردان سینما، مخالفت خود را با «عصبانی نیستم» اینگونه بیان کرد: بنده مخالف نمایش فیلمهایی هستم که برخلاف آرمانهای جمهوری اسلامیاند. تا آنجا که بنده اطلاع دارم، قرار است این فیلم در روز مشخصی اکران گردد، اما باید در شرایط فعلی دنبال فیلمهایی برویم که آرمانها را استحکام ببخشد. اگر فیلمی می خواهد اکران شود باید بر اساس آرمان ها باشد. واضح است که رهبری و رئیس جمهور به موضوع اتحاد اشاره نمودند.
سید ضیاء هاشمی تهیه کننده سینما نیز معتقد است که زمان اکران این فیلم نامناسب است و میگوید: این فیلم تحت فشار شورای صنفی ثبت شده و فعلا باید جلوی اکران آن گرفته شود.
پس از 4 سال انتظار و اعتراض، حجتالاسلام نصرالله پژمانفر نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرد فیلم سینمایی «عصبانی نیستم» اکران نخواهد شد.
اما در ادامه سخنگوی شورای صنفی نمایش خبر از اکران این فیلم داد و صحبت های حجت الاسلام پژمانفر واکنش وزیر ارشاد را نیز به همراه داشت که باید دید آیا علی سرتیپی پخش کننده فیلم قصد اکران فیلم را دارد یا خیر؟
انتهای پیام/