به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نخود یکی از گیاهانی که دارای فواید زیادی برای بدن است که بسیاری از ما آن را به طور کامل فراموش کردیم. نام دیگر نخود (لوبیا گاربانزو ) میباشد که بیشتر در رژیم غذایی مدیترانه ای و غذاهای خاورمیانه استفاده می شوند. نخودها منبع خوبی از پروتئین، کربوهیدرات ها و فیبر هستند. در این نوشته به خواص نخود اشاره کردم که احتمالا با خوندنش ترغیب به استفاده بیشتر از نخود می شوید.
ترکیبات موجود در نخود
-فیبر بالا
-پروتئین
-چربی و منگنز
-مس و فولات
-آهن و روی و فسفر
-منبع غنی ویتامین K
نخود ها دارای فیبر زیادی هستند. مطالعات نشان داده اند که افراد مبتلا به دیابت نوع 1 وقتی که از رژیم های دارای فیبر بالا استفاده می کنند سطح قند خونشان را پایین تر می آورد و همچنین برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مصرف بیش از حد فیبر ممکنه قند خون، چربی ها و سطوح انسولین را بهبود بدهد. توصیه می شود زنان حداقل 21 تا 25 گرم فیبر در روز و مردان 30 تا 38 گرم مصرف کنند.
سلامت استخوان را با خوردن نخود تضمین کنید
آهن، فسفات، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی و ویتامین K موجود در نخود ها به ایجاد و حفظ ساختار و قدرت استخوان کمک می کند، اگر چه فسفات و کلسیم در ساختار استخوان هر دو اهمیت دارند، تعادل مقدار دقیق این دو مواد ضروریه چون مصرف بیش از حد فسفر با مصرف بیش از حد کلسیم می تونه منجر به از دست رفتن استخوان بشود. تشکیل ماتریکس استخوان (شامل سلول های زنده موجود در استخوان) نیاز به منگنز دارد و آهن و روی نقش مهمی در تولید و افزایش کلاژن (پروتئین موجود در استخوان) دارد.
بیشتر بخوانید: معرفی سالمترین و مضرترین چاشنیها برای بدن
مصرف ویتامین K برای سلامتی استخوان ها بسیار مهمه چون باعث جذب کلسیم می شود. باید مطمئن بشید که کلسیم کافی برای ساخت و ترمیم استخوان در بدنتان وجود دارد. کمبود ویتامین K خطر شکستگی استخوان را افزایش میدهد.
نخود تاثیر گذار بر سلامت قلب
در نخود فیبر بالا، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B6 وجود داره که همه از سلامت قلب حمایت می کنند. نخود حاوی مقادیر قابل توجه فیبر است که به کاهش کلسترول در خون کمک می کند و در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. مصرف منظم آن می تواند سطح کلسترول بد را در خون پایین بیاورد.
عامل موثر در پیشگیری از سرطان
اگرچه سلنیوم ماده معدنیه که در اکثر میوه ها و سبزیجات وجود ندارد، اما در نخود ها به اندازه کافی وجود داره که عملکرد آنزیم های کبد را بهبود می بخشد و در از بین بردن ترکیبات سرطانی در بدن کمک می کنند.
علاوه بر این سلنیوم از التهاب جلوگیری می کند و میزان رشد تومور را کاهش می دهد نخود ها همچنین حاوی فولات هستند که نقش مهمی در پیوند و ترمیم DNA دارند و از این طریق باعث جلوگیری از تشکیل سلول های سرطانی در DNA می شود. این ماده غذایی همچنین دارای فیتوکمیکال هایی (ترکیبات شیمیایی در گیاهان) به نام ساپونین (Saponins Phytochemicals) هستند که از گسترش سلول های سرطانی در سراسر بدن جلوگیری میکند.
نخود برای هضم غذا مفیده
به دلیل وجود فیبر بسیار زیاد در نخود، به جلوگیری از یبوست و همچنین حرکات منظم روده کمک می کند. در نهایت عملکرد دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
کمک به کنترل وزن و احساس سیری
نخود به عنوان "عامل حجیم ساز” در دستگاه گوارش عمل می کنند. ترکیبات موجود در نخود احساس سیری را افزایش و اشتها را کاهش میدهد. این مواد غذایی ما را برای مدت طولانی سیر نگه میداره و در نتیجه باعث میشه در طی روز کالری کمتری را مصرف کنیم. خوردن انواع میوه ها و سبزیجات به مدت طولانی با بهبود شرایط بد در سلامت، مانند وضعیت چاغی مرتبطه. بسیاری از مطالعات نشان میده که افزایش مصرف نخود باعث کاهش مرگ و میر، دیابت، بیماری قلبی، سلامت مو، افزایش انرژی و کاهش وزن می شود.
منبع:برترین ها
انتهای پیام/