سیدعباس صالحی گفت: نماز را به عنوان اولین آموزه دینی می شناسیم؛ اهمیت نماز نسبت به بقیه رفتارهای دینی متعدد است.

نماز یک رفتار دینی مستمر است که هم جنبه فردی و هم اجتماعی داردبه گزارش خبرنگار  حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛  مراسم تجلیل از فعالان اقامه نماز با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شخصیت های دینی و فرهنگی روز یکشنبه 12 آذرماه ۹۶ در سالن سازمان سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.

در این مراسم، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بحث نماز در ادبیات دینی جایگاه خاصی دارد. در قرآن، احادیث و روایت بزرگان بحث نماز مطرح شده است و از نماز به عنوان عمود دین  یاد می‌کنند که خیمه دین به آن متکی است.

وی افزود: نماز را به عنوان اولین آموزه دینی می شناسیم؛ اهمیت نماز نسبت به بقیه رفتارهای دینی متمایز است .

صالحی در خصوص ویژگی های نماز عنوان کرد: ویژگی اول نماز این است که یک رفتار دینی مستمر است، چراکه ما برخی از رفتارهای دینی مثل روزه را سالی یکبار و اعمال حج را گاهی یکبار در طول عمر افراد انجام می دهیم، اما نماز رفتار دینی است که تا پایان عمر به طور مستمر و روزانه چند نوبت انجام می دهیم. این رفتار دائمی در اثر گذاری با سایر رفتارهای دینی هم تراز نیست و با رفتارهای دینی دیگر متفاوت است.

وزیر ارشاد بیان کرد: ویژگی دیگر نماز این است که ترکیبی از رفتارهای فردی و اجتماعی را  با هم دارد؛ پاره ای از رفتارها هستند که صرفا فردی انجام می شوند و وجه اجتماعی ندارند، اما در رفتار دینی نماز انسان دو نیاز فردی و اجتماعی با هم وجود دارند. همچنین نماز فرادی و جمعی دو ضلع پاسخگویی به نیاز های اجتماعی و فردی است.

 صالحی اظهار داشت: در نماز یک ترکیب جمعی ذکر و فعل با هم است و این تاثیر روانی و وجودی بسیار متفاوت خواهد بود و همه این موارد بخشی از ویژگی چند گانه نماز است.

وی تصریح کرد: نماز یک رفتار دینی است که تنظیم کننده هویت فردی و  روابط اجتماعی است و همه این ویژگی ها نماز را در بین رفتارهای دینی متمایز کرده است. مقام معظم رهبری پیوسته برای اجلاس نماز پیام داده اند و این معنادار است؛ زمانی که از ویژگی نماز صحبت می‌کنیم از یک شکل و مناسک صحبت نمی کنیم بلکه از یک اتفاق وجودی سخن می گوییم که در انسان و جامعه،  باور تعامل ایجاد می کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ستاد اقامه نماز گفت: خوشبختانه اتفاقی که در ستاد اقامه نماز افتاده است، قابل تقدیر است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از چند زاویه به مسئله نماز تعلق خاطر دارد. البته همه سازمان های دولتی تکالیفی را دارند، اما در حوزه نماز به عنوان رفتار دینی همگی تعلق خاطر داریم و می توانیم با هم افزایی اتفاقات بیشتری را سامان بدهیم و با رسانه هایی که در اختیار داریم کار خوبی را رقم بزنیم؛ طبق فرمایش مقام معظم رهبری زبان هنر می تواند در ترویج نماز تاثیر گذار باشد.

وی ادامه داد: فرزندان ما باید حس کنند که چه زیبایی در باطن نماز وجود دارد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می تواند نسبت به گذشته بیشتر بدرخشد و نماز را در باورها بیافریند، آسیب های اجتماعی را از طریق نماز کم کند و جامعه را به رشد و شکوفایی بیش از پیش برساند.

صالحی خاطر نشان کرد: بین نماز، احساس معنای زندگی و روابط اجتماعی ارتباط وجود دارد. این موارد در میان مخاطبان هنر متعدد است؛  خوشبختانه بین ستاد اقامه نماز و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تفاهم نامه هایی وجود دارد و اگر همه این تفاهم نامه ها در یک قالب شکلی دنبال شود، می توانیم یک‌ مقصد نزدیک‌تر پیدا کنیم و اتفاقات بهتری رخ دهد.

تشریح اقدامات ستاد اقامه نماز در سال گذشته

همچنین در  این مراسم حمیدرضا ارباب سلیمانی مشاور عالی وزیر ارشاد و دبیر ستاد اقامه نماز گفت: فلسفه تشکیل این مراسم بیان گزارش عملکرد سال ۹۵، اشاره به مسئولیت در عرصه اقامه نماز و تقدیر از عزیزانی است که در حوزه ستادی و استانی تلاش کردند.

وی در خصوص عملکرد سال گذشته ادامه داد: در سال گذشته ۱۵۰ نشست شورای اقامه نماز در مراکز و استان ها داشته ایم؛ نفس این نشست ها ثمره خیری دارد و از تمام مدیران بابت زحمات آنها تشکر می‌کنم.

مشاور عالی وزیر در خصوص برگزاری برنامه ها عنوان کرد: برگزاری ۳۵ جشنواره فرهنگی هنری در زمینه فضای مجازی، شعر، سرود، تئاتر و مطبوعات، ۷۵ غرفه با موضوع نماز در سطح کشور، ۵۴ مسابقه فرهنگی هنری با موضوع نماز و همچنین تربیت مربی ویژه مربیان در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: در سال گذشته اقداماتی از قبیل حمایت از ۷۵ نویسنده، ۲۷ ناشر، ۹۵ هنرمند، ۳۲ شاعر، ۶۸ نشریه فعال در امر ترویج نماز ، احداث شش نمازخانه و تجهیز ۱۰۶ نمازخانه در سطح ادارات و نهادهای تحت پوشش همچنین تجهیز نمازخانه های کتابخانه‌ها داشته ایم.

دبیر ستاد اقامه نماز اظهار داشت: ۱۳ فیلم کوتاه و داستانی، ۵ فیلم ،۶ فیلم نامه ،۳ نماهنگ ،۲۲ تئاتر ،۵۵۵ عکس ، ۱۰۸ سرود، ۶ داستان  و ۳۰۵  اثر در حوزه تجسمی در ترویج فرهنگ نماز داشته ایم. همچنین از مشارکت ۴۸ دستگاه اجرایی در ترویج نماز بهره مند هستیم. ضمنا  ۱۳۸ دوره فرهنگی هنری برای نوجوان و جوانان در کانون مساجد برگزار شده که در این فعالیت ها بالغ بر دو میلیارد تومان هزینه شده است.

 ارباب عنوان کرد: آیین نامه ترویج نماز باید مورد توجه مسئولان ما قرار بگیرد. مسئولان می توانند برای تجهیز کتابخانه های عمومی به کتب مورد ارتباط با نماز، تولید محتوای مناسب و شناسایی الگوهای موفق در سایر کشورها در سال جاری از ظرفیت شورای اقامه نماز استفاده کنند.

وی افزود: شناسایی همکاران متعهد در جهت اقامه نماز  و بهره گیری از روش های نوین و قالب های موثر در دستور کار است.

در پایان مراسم از فعالان اقامه نماز در مراکز و استان ها با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیر شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.