به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ آیتالله مصباح یزدی،رئیس موسسه امام خمینی(ره) در همایش اساتید موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) که در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) برگزار شد، با اشاره به اینکه اشخاصی به جامعیت مرحوم علامه طباطبایی کمتر یافت میشود،گفت: علامه توانست با جامعیت خاصی که داشت بر دامنه علوم در عرصههای مختلف بیافزاید.
وی به ویژگیهای علامه طباطبایی اشاره و افزود: خدمات علامه طباطبایی به قرآن کریم یکی از ویژگیهای مهم و مؤثر در ابعاد زندگی این شخصیت است.
رئیس موسسه امام خمینی(ره) بابیان اینکه پیامبر اکرم(ص) اهتمام خاصی نسبت به قرآن کریم داشت، تصریح کرد: علاقه علامه طباطبایی به هدایت مردم ازجمله مباحثی بوده که در قرآن کریم بیانشده، چنین شخصیتی با این میزان علاقه امت و اهتمام به هدایت مردم، به نقل قرآن، از همین مردم شکایت خواهد کرد.
آیتالله مصباح یزدی هجر قرآن کریم را دارای مراتبی خواند و عنوان کرد: ظالمی که در قیامت از پشیمانی دست خود را میگزد، شیاطین انس و جن را در این زمینه بهعنوان مقصر عدم هدایت خود معرفی میکند.
رئیس موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه مردم باید در زندگی تفکر و تأمل کنند که آیا در بین محجور کنندگان قرآن قرار دارند یا خیر، ابراز کرد: علامه طباطبائی در استناد به قرآن در اثبات و تبیین مطالب و همچنین در عمل به قرآن تلاشی وافر داشته است.
وی فهم، تبیین برای دیگران، عمل برای خود و عمل برای دیگران را چهار تلاش در زمینهٔ خارج کردن قرآن کریم از محجوریت دانست و بیان کرد: امام (ره) احیاگر قسمت اعظمی از فقه مرتبط به مسائل سیاسی و اجتماعی بودند.
آیتالله مصباح یزدی ادامه داد: امام خمینی(ره) حدود 55 سال پیش در این زمینه دست به فعالیتهای علمی زدند تدوین و تبیین بحث حکومت اسلامی و ولایتفقیه از مهمترین مباحث علمی ایشان در نجف بود، در اوایل نهضت امام خمینی (ره) برخی افراد به دنبال حل مسائل علمی و فکری این حوزه بودند ازاینرو کتابی با عنوان مجموعه مقالات علامه طباطبایی، شهید مطهری و شهید بهشتی با عنوان مرجعیت و روحانیت منتشر شد.
رئیس موسسه امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه کتاب مرجعیت و روحانیت در سال 41 کتاب برگزیده سال معرفی شد، ابراز کرد: مرحوم علامه تحول بزرگی در عرصه مقولههای فقهی اجتماعی و حکومت اسلامی ایجاد کردند.
وی بابیان اینکه زندگی مجموعهای از انسانها در کنار یکدیگر یک هدف مشترک را به دنبال دارد، تصریح کرد: وجود مجموعهای از انسانها در یک محیط، نیازمند یک راهبر است، درواقع این موضوع یک بحث فطری است زیرا تعدد آرای بدون نتیجه واحد هیچ نتیجهای در بر نخواهد داشت.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به اینکه مرحوم علامه طباطبایی اصل تفسیر را زنده کرد، ابراز کرد: زنده کردن راه و روش استفاده از قرآن در حوزه و تمام نیازمندیهای اجتماعی یکی دیگر از ویژگیهای بارز علامه طباطبایی است.
انتهای پیام/ش