به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم افتتاح آکادمی دیابت کشور با اشاره به داشتن آمارهای دقیق در زمینه دیابت از سراسر کشور بر ضرورت تعامل بیشتر فعالان، پزشکان و مسئولان مرتبط با این بیماری برای متوقف کردن رشد دیابت در کشور تاکید کرد.
وی گفت: با وجود اینکه رشد بیماری دیابت در کشور بسیار پیشرونده و افزایشی است و چشمانداز مطلوبی در کنترل دیابت نداریم، اما میتوانیم بگوییم که به تفکیک استانها اطلاعات دقیق از وضعیت این بیماری در اختیار داریم، مثلا در شمال و مرکز کشور بیشتر از جاهای دیگر با بیماری دیابت مواجه هستیم و این بیماری یکی از علل عمده مرگومیر در این مناطق تبدیل شدهاست، اما با تمام این شرایط از ظرفیت مطلوبی برای کنترل و بهبود این وضعیت برخوردار هستیم.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: برای اینکه در کنترل دیابت موفق باشیم باید ریزفاکتورهای موثر در افزایش این بیماری را که بخش عمدهای از آن به تغییرات سبک زندگی در جامعه برمیگردد، بررسی کرد و مانیتورینگ یک جمعیت زیاد و این ریزفاکتورهای فزاینده کار آسانی نیست.
وی تصریح کرد: برای پایش بهتر و کنترل بیماریهای غیرواگیر مانند دیابت باید مجموعهای از متخصصان، سازمانهای مردمنهاد، وزارت بهداشت و تمامی فعالان این حوزه کنار یکدیگر در تعامل کامل باشند تا به نتیجه مطلوب برسیم و این اطلاعات دقیقی که از مناطق گوناگون کشور داریم امتیاز محسوب میشود که میتواند به ما در تقویت این شرایط کمک کند.
رئیس آکادمی دیابت کشور افزود: باید برای بهبود شرایط بیماران دیابت پوششهای بیمهای تقویت شوند و به آموزش توجه بیشتری صورت گیرد و ما در آکادمی دیابت همواره میکوشیم تا شیوه های جدید آموزشی را وارد کنیم و استانداردسازی آموزشها و بینالمللی کردن آن ازجمله رسالتهای آکادمی دیابت است. طبق توافقی که با IBDO ایتالیا داریم میکوشیم کار را با رویکرد انسانی بهبود و کنترل دیابت کشور و آگاهی درباره دیابت از طریق راهاندازی کمپینهای اجتماعی و ساماندهی مبارزه با دیابت بهتر از همیشه پیش ببریم.
قباد شهبازی، مدیرعامل شرکت نوو نوردیسک پارس،در ادامه مراسم با اشاره به اینکه 12 سال پیش وقتی نوو نوردیسک در قالب یک دفتر مستقل وارد ایران شد روابط و تجارب بینالملل درباره دیابت بسیار محدود بود، اظهار کرد: برای نوو نوردیسک بهعنوان بزرگترین کارخانه دارویی دیابت دنیا، رسیدگی به بیماران و کمک به کنترل این بیماری از همه چیز مهمتر بود. برای همین هم کنفرانسهای بینالمللی برای افزایس آگاهی و کارهای کلینیکال دیابت را تشریح کردیم و با 11 کشور دنیا کارهای کلینیکی راه انداحتیم تا کارهای پژوهشی کلینیکی خود را با استانداردهای جهانی تطابق دهیم و در کنار آن تیم آموزش دیابت را در نوو نوردیسک داریم که در سطوح مختلف مشغول فعالیت هستند.
وی ادامه داد: پس از آنکه اتوبوس جهانی دیابت بعد از عبور از 28 کشور دنیا به دلیل داشتن برخی تجهیزات آمریکایی و به دلیل شرایط تحریم نتواست وارد کشور شود ما با همکاری شهرداری تهران اقدام به راهاندازی اتوبوس دیابت در ایران کردیم که اکنون 4 اتوبوس در تهران، رفسنجان، کرمانشاه و یزد داریم و عدد آن را در آینده به 10 اتوبوس میرسانیم. تاکنون 100 هزار نفر از طریق این اتوبوس مانیتور شدند و بیماری دیابت آنها تشخیص دادهشد و جالب اینجاست که حدود 30 درصد آنها از دیابتیک بودن خود آگاهی نداشتند.
شهبازی تاکید کرد: مسئله آگاهی دریابت برای ما اهمیت اساسی دارد و ما این کار را همواره نسبت به معرفی محصولات خود در اولویت قرار دادیم و تیمهای آموزشی ما در سراسر کشور بدون اینکه نامی از محصولات نوو نوردیسک ببرند در سطوح مختلف در حال آموزش و افزایش آگاهی افراد و جامعه پزشکی هستندو اتفاق مثبتی که افتادهاست اینکه برگزاری آنلاین کلاسها به صرفهجویی در وقت همکاران و پزشکانی منجر میشود که تمایل به حضور در دورههایآکادمی دارند. ما همکاریهای مطلوبی با دانشگاههای معتبر دنیا و ازجمله کپنهاگ داریم که میتوانیم این ارتباط را برای تقویت کنترل دیابت در کشور در اختیار آکادمی قرار دهیم.
در پایان این مراسم از لوح یادبود آکادمی دیابت کشور رونمایی شد و نیز از پروفسور لائورو، رئیس مؤسسه ایبدو ایتالیا که بهدلیل کسالت نتوانست به ایران سفر کند تقدیر شد و فرزندش دکترDavid Lauro لوح سپاس را به نمایندگی از وی دریافت کرد.
انتهای پیام/