به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیاری از افراد این روزها با افزایش اطلاع رسانی در زمینه حفظ بهداشت و سلامت، از خوردن بیش از اندازه شکر، نمک و مصرف غذاهای پرچرب و سرخ شده خودداری میکنند، اما آلودگی هوا نیز میتواند سبب ابتلای افراد به بسیاری از بیماریها به طور مستقیم و غیر مستقیم شود.
از جمله بیماریهای مرتبط با آلودگی هوا میتوان سرما خوردگی، آنفلوآنزا، عفونتهای تنفسی، سرطان، آسم و تنگی نفس، زایمان زودرس در بانوان، پیری زودرس پوست، بالا رفتن میزان ابتلای کودکان به اوتیسم، پوکی استخوان، بیش فعالی و کاهش سطح یادگیری، ابتلا به فشارخون، سکته مغزی، چاقی و دیابت نوع 2 را نام برد.
کارشناسان دانشگاه ساوتهمپتون انگلستان بر این اساس راهکارهایی برای حفظ سلامت و کاهش ابتلا به بیماریهای ناشی از آلودگی هوا به افراد توصیه میکنند.
در خانه و محل کار گل و گیاهانی که هوا را تصفیه میکنند قرار دهید، این گیاهان مواد شیمیایی سمی موجود در هوا را جذب کرده، اکسیژن در هوا پخش میکنند، به این ترتیب ابتلا به بیماریهای تنفسی و سرطان زا در افراد کاهش پیدا میکند.
تمیزی و نظافت منزل و محل کار نیز یکی دیگر از مواردی است که سبب جلوگیری از ابتلا به بیماری به ویژه زمان آلودگی هوا میشود. گرد و خاک خود عاملی جدی برای ابتلا به بیماری است. همچنین استفاده از پنجرههای 2 یا سه جداره هم مانند یک عایق عمل کرده و اجازه ورود گرد وخاک را به فضای داخل نمیدهد.
در تعطیلات آخر هفته به مناطق خوش آب و هوا سفر کنید و اندکی از محیط شهری و هوای آلوده آن فاصله بگیرید، این کار افزون بر افزایش روحیه سبب سلامت جسمی و روحی شما نیز میشود.
مصرف به اندازه آب و سایر نوشیدنیها از جمله چای سبز نیز سبب دفع مواد شیمیایی سمی موجود در هوا و زیبایی پوست و جلوگیری از ابتلا به انواع بیماریها میشود.
از روشن کردن شومینه با سوخت زغال یا چوب و نیز سوزاندن برگ درختان خودداری کنید، زیرا سبب آلودگی بیشتر هوا و ابتلا به بیماری میشود.
رژیم غذایی سالم شامل انواع میوه و سبزیهای ارگانیک به ویژه پیاز، چغندر، کلم بروکلی، مواد لبنی و پروتئینی کم چرب، دانههای آجیل، حبوبات و غلات داشته باشید و از مصرف مواد غذایی فرآوری شده، فست فود و نوشیدنیهای گاز دار شیرین خودداری کنید.
مواد غذایی سالم به دلیل دارا بودن انواع ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها میتواند عوامل تشدید کننده بیماریهای ناشی از آلودگی هوا را از بین ببرد.
وسایل گرمایشی و سرمایشی خانه، محل کار و حتی داخل خودرو را همیشه بررسی کنید، فیلترها را به طور مرتب تعویض کنید و از وسایل جدید که قابلیت تصفیه هوا، از بین بردن مواد بیماری زا و میکروبها را دارند استفاده کنید.
در ساعتهایی از روز که میزان آلودگی هوا کمتر است (میزان وجود آلایندههای هوا را میتوانید با استفاده از نرم افزارهای موجود در گوشی تلفن همراه شناسایی کنید)، پنجرههای خانه و محل کار را به مدت ۱۵ دقیقه بازکنید تا هوا جریان پیدا کند، به دلیل تنفس افراد در فضای بسته میزان دی اکسید کربن افزایش و اکسیژن کاهش پیدا میکند و این خود سبب ابتلای افراد به بیماری میشود، جریان داشتن هوا سبب ورود هوای تازه و سالم به فضای بسته منزل میشود.
برای تمیز کردن منزل و محل کار به جای استفاده از محلولهای شیمیایی پاک کننده که حاوی مواد سرطان و آلرژی زاست و سبب آلودگی هوا میشود، میتوانید از سرکه، لیموترش و جوش شیرین استفاده کنید و به این ترتیب از بروز بیماری جلوگیری کنید.
استحمام روزانه با میزان آب استاندارد و عوض کردن لباسها نیز سبب پاک شدن گرد و غبار و آلودگی هوا از بدن و لباسها میشود و به این ترتیب از بروز مشکلاتی، چون ریزش موی سر، پیری پوست، ابتلا به آسم و آلرژی در افراد جلوگیری میشود.
کودکان، زنان باردار، افراد سالمند، بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی چون آسم، بیماران قلبی، افرادمبتلا به سرطان که شیمی درمانی می شوند از جمله گروه های خطر هستند که در روزهایی که هوا آلوده است نباید از منزل خارج شوند و درصورت نیاز به رفت و آمد در شهر باید از ماسک های فیلتردار استفاده کنند.
در صورت بروز مشکلاتی همچون سرفه، تنگی نفس شدید، تپش قلب، استرس و حالت تهوع در روزهایی که هوا آلوده است به متخصص مراجعه کنید تا با تشخیص کامل مشکل، توصیههای درمانی و پیشگیرانه را به شما معرفی کند.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/