به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سفر با هواپیما صرف نظر از دلهره و ترس ناخودآگاه ناشی از پرواز و ارتفاع، به دلیل سرعت و صرفه جویی در زمان، محبوب افراد بسیاری است. اما این وسیله باوجود مزایای بسیار، سبب ایجاد اختلالاتی هم در عملکرد بدن میشود که گاهی آزاردهنده است.
در ارتفاعات رطوبت بدن انسان تا حد بالایی کاهش مییابد. دلیل این اتفاق این است که بخشی از هوای درون هواپیما از فضای بیرون تامین میشود که بسیار خشک است به طوریکه میزان رطوبت درون هواپیمابه 5 تا 35 درصد میرسد.
نوشیدن آب از جمله راهکارهایی است که می تواند تا حد قابل توجهی این کمبود رطوبت را جبران و عوارضی چون سردرد را رفع کند. گفته میشود خشکی هوای درون هواپیما با میزان خشکی هواپیما برابری میکند.
از دست دادن حس چشایی از دیگر اتفاقات رایج هنگام پرواز با هواپیماست. در آن شرایط به نظر مزه غذاهای سرو شده تغییر کرده و طعم همیشگی خود را ندارند. دلیل این اتفاق هم به کاهش رطوبت در موکوس باز میگردد. تحت این شرایط طعم غذاها برای انسان متفاوت و غیرعادی است.
اتفاق سوم گرفتگی گوش یا همان کاهش درصد شنوایی است. فشار درون هواپیما در ارتفاعات موجب گرفتگی گوش میشود و چون بدن به یکباره با این شرایط مواجه میشود، دچار شوک شده و گوشها گرفته میشوند. برای رفع این مشکل کافی است بینی خود را گرفته و آب دهان را قورت دهید. دمیدن هوا در بینی از جمله کارهای خطرناکی است که باید از انجام آن خودداری کرد.
و اتفاق چهارم انبساط عضلات است. به دلیل فشار هوای زیاد در هواپیما، گاز بدن منبسط شده و سبب گرفتگی عضلات و حتی نفخ میشود. چرا که بدن عادت به تحمل این حجم از فشار نداشته و در نتیجه دچار اختلال میشود.
آنچه که در بالا درمورد پرواز با هواپیما ذکر شد در ویدئوی زیر به تصویر کشیده شده است.