حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال در گفتوگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره قاچاق کتاب گفت: یک دسته کتابهای ممنوعهای هستند که به صورت قاچاق در بازار کتاب وجود دارند این دسته از کتابها نمیتوانند تاثیر چندانی در اقتصاد نشر بگذارند. این در حالی است که کسی که به کتابهای ممنوعه نیاز داشته باشد خودش این کتابها را تهیه میکند. دسته دیگر بحث کتابهای ناشرانی است که در بازار کتاب پرفروش میشود یا مخاطب زیادی دارد که در اینجا برخی از سیاستگذاریهای ناشر سبب میشود این کتاب به صورت قاچاق منتشر شود. وقتی کتاب ناشر در دسترس نباشد یا اینکه کتاب با قیمت بالایی فروخته شود در این زمان تکثیر و قاچاق کتاب قیمت آن را پایین میآورد. اگر ناشر در این دو زمینه برنامهریزی کند با پدیده قاچاق کتاب مواجه نمیشود.
وی افزود: زمانی که حجم تولید یک کتاب بسیار بالا میشود افرادی پیدا می شوند که کتاب را به صورت قاچاقی منتشر کنند البته این اتفاق برای درصد کمی از کتابها رخ میدهد. در چنین وضعیتی باید حتما زیرساختهای انتشار کتاب اصلاح شود. اگر یک نفر کتابی را به صورت قاچاقی چاپ کند و بفروشد هیچ جا نمیتوان این مسئله را پیگیری و ثابت کرد. هر زمان که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای انتشار کتابی مجوز میدهد کتاب و ناشر آن ثبت میشود اما کسی که با انتشار کتابش به صورت قاچاق مواجه میشود برای جلوگیری از آن، اگر قانونی هم در این زمینه وجود داشته باشد آن قدر دقیق نیست تا پیگیریهایش به نتیجه برسد.
مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهال با اشاره به ضعف در قانونهای نشر کتاب اظهار کرد: قانونهایی که در زمینه انتشار کتاب وجود دارد بسیار ضعیف است و نمیتوان از طریق آن مشکل کتابهای قاچاق را پیگیری و محکوم کرد و از او جریمه گرفت.
انتهای پیام/