به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، اکبر بهنامجو، استاندار اردبیل در زمینه برنامه های توسعه کشاورزی استان اردبیل افزود: استان اردبیل در بین استان های کشور در کاربری اراضی کشاورزی رتبه اول کشوری را داراست و یک سوم از اشتغال استان را بخش کشاورزی به خود اختصاص می دهد و تا جایی که با این پتانسیل و تولید بر مبنای دانش و فن روز میزان تولید در عرض مدت چهار سال گذشته از 3 میلیون و 700 هزار تن به 4 میلیون و 500 هزار تن افزایش یافته است که این مهم با وجود شرایط مناسب اقلیمی حاصل برآیند برنامه ریزی مسئولان و جدیت کارشناسان و تلاش شبانه روزی کشاورزان است.
وی افزود: استان اردبیل دارای 3 دشت حاصلخیز و پهناور اردبیل، مغان و مشکین شهر است و از سوی دیگر با فعالیت های ارزشمندی که در بحث تامین آب کشاورزی همچون سد خداآفرین، یامچی و سبلان و... صورت گرفته گویای این واقعیت است که این استان در ریل توسعه قرار گرفته است.
بهنام جو افزود: با داشتن این همه موهبت الهی در استان اردبیل کشاورزی استان باید بیش از پیش به سوی مکانیزه شدن پیش برود و با بکار گیری علوم و فنون جدید علمی و آخرین یافته های تحقیقاتی بهره برداران و زارعین استان باید از کشاورزی معیشتی خارج و به سوی کشاورزی با درآمد بالا سوق داده شوند.
وی گفت: متوسط در آمد سرانه زارعین استان اردبیل در سطح پائینی قرار دارد و برای بالا بردان وضعیت معیشتی زارعین باید به سوی بهره وری پیش برویم و کشاورزی استان را به سوی درآمد زایی بالا سوق دهیم.
استاندار اردبیل افزود: یکی از مهمترین راهکارهایی که می تواند به شکوفایی بیش از پیش بخش کشاورزی استان کمک کند و جلوگیری از فروش خام محصولات کشاورزی و تقویت و توسعه و حمایت از صنایع تبدیلی و تکمیلی است که این کار علاوه بر جلوگیری از ضایعات محصولات کشاورزی باید ایجاد کارآفرینی و درآمد زایی بالا می شود. سیاست توسعه بخش کشاورزی استان باید بر اصل تشویق و ترغیب سرمایه گذاران در صنایع تبدیلی و تکمیلی متمرکز باشد.
بهنامجو بیان کرد: اگر خواستار توسعه کشاورزی استان هستیم باید تمامی موانع و مشکلات پیش روی سرمایه گذاران در بخش کشاورزی را برداریم تنها در سایه اتحاد و یکپارچگی دستگاه های اجرایی از سرمایه گذارن است که می تواند منتهی به نتیجه مطلوب شود. کشاورزی سرمایه گذار محور توسعه واقعی را به دنبال دارد و در این خصوص تمامی شاخص های توسعه و پیشرفت لحاظ می شود.
وی افزود: یکی از سیاست های مهمی که باید در بخش کشاورزی استان علاوه بر گسترش صنایع تبدیلی وتکمیلی دنبال شود گسترش سردخانه های نگهداری محصولات کشاورزی و جلوگیری از فساد و نابودی آنهاست .
وی افزود: باید همان اندازه که تولید محصولات کشاورزی برای ما اهمیت دارد به همان اندازه نیز به حفاظت و نگهداری ازمحصولات در انبارهای مکانیزه و مدرن اهمیت بدهیم تا در نهایت محصول تولیدی با بهترین سطح کیفیت در موقعیت زمانی مناسب به دست مصرف کننده برسد.
استاندار اردبیل گفت: سیاست تغییر الگوی کشت در استان باید با جدیت دنبال شود و به دنبال کشت و توسعه محصولاتی با ارزش افزوده بالا و درآمد زایی بیشتر باشیم یعنی محصولاتی که با حداقل عملیات کشاورزی و آبیاری بیشترین میزان درآمد را نصیب تولید کننده کند؛ باید سیاست چند محصولی و چند کشتی را جایگزین کشت تک محصولی کنیم.
بهنام جو افزود: کشاورزی که در طول یک فصل زراعی اقدام به کشت یک محصول خاص می کند در صورت مواجه با آفات و امراض و عوامل قهری طبیعت به شدت ازلحاظ اقتصادی متضرر می شود و قدرت کشت و کار فعال و کارآمدی خود را در سال زراعی آینده از دست می دهد.
وی افزود: سیاست صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه را با جدیت دنبال خواهیم کرد و زمانی می توانیم انتظار ترقی و پیشرفت در بخش کشاورزی استان را داشته باشیم که مازاد تولیدات کشاورزی خود را به خارج از مرزها ارسال کنیم.
وی گفت: بازار کشورهای همسایه به دلیل مرزی بودن جغرافیای استان اردبیل بسیار حائز اهمیت است ولی باز لازمه موفقیت در مقوله صادرات حمایت از سرمایه گذاران در گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی است .
انتهای پیام/ح