به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتفاقاتی در هفته گذشته در زمینه ادبیات افتاد که در اینجا به برخی از این رویدادهای ادبی اشاره میکنیم؛
کتابخانه ملی خانه دوم اهالی اندیشه
نشست خبری اشرف بروجردی، رئیس کتابخانه ملی با حضور معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی رسانه در سالن افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
اشرف بروجردی در ابتدای این نشست با تأکید بر رسالت بالای سازمان اسناد و کتابخانه ملی گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان نهاد علمی - پژوهشی تعریف شده و می تواند به عنوان نهاد حافظ و نگهدارنده آثار برای نسل های آینده باشد. این نهاد حافظ آثار گذشتگان است و طبیعتاً باید آن ها را نگه داریم و در اختیار نسل امروز بگذاریم تا از آنها بهره ببرند.
وی اظهار داشت: کتابخانه ملی نقش ماندگاری در نگهداری از آثار و معرفی آن به نسل های مختلف دارد. در کتابخانه ملی همچنین بخشی به نام آثار دیداری و شنیداری برای بخش اسناد در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: نقش کلی ما ایجاد فرصت برای دانشمندان است تا ایده های خود را به دیگران و جامعه علمی عرضه کنند. چشم خیلی از صاحب نظران به کتابخانه ملی است که فارغ از جهتگیریهای سیاسی به فعالیت خود ادامه میدهد. ما مسائل سیاسی را برای توجه به رویکرد فرهنگی یدک نمیکشیم؛ رویکرد فرهنگی فارغ از اینهاست.
بروجردی گفت: تمامی اهالی اندیشه باید کتابخانه ملی را به عنوان خانه دوم خود تلقی کنند؛ طرح دیدگاه کنند و اندیشه خروجی به دست آمده را به عنوان چشم انداز جامعه علمی در نظر بگیرند. حوزه علم بهترین فرصت برای اندیشمندان است تا جامعه از گرفتاریهایش رها شود و لذت ببرد.
اثر پرویز کلانتری بار دیگر منتشر شد
کتاب «پس چند تا؟» به قلم مهدی معینی و تصویرگری پرویز کلانتری همزمان با هفته تصویرگری از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ پنجم رسید.
این اثر داستانی به خردسالان کمک میکند تا شمارش اعداد را یاد بگیرند.
معینی در این کتاب داستان بازی قدیمی «یک مرغ دارم روزی یک تخم میکند» را روایت کرده است. کلانتری نیز همچون همیشه ویژگیهای بومی و جغرافیایی را در آثار خود به کار برده است تا مخاطبان با فرهنگ ایرانی بیشتر آشنا شوند.
رنگ قالب این اثر قرمز و سبز است و در هر صفحه خردسال میتواند داستانی موازی را در ذهن خود خلق کند.
«همبخت» منتشر شد
همبخت اثر گودرز شکری توسط انتشارات نیستان منتشر شد. تاریخ مادر همه داستانهاست، مادر تمامی روایتها و قصهها و افسانهها. آغوشی باز دارد برای پروراندن و نگاه داشتن آنها تا روزی روزگاری دستی و قلمی آنها را از آغوش او به سینه کاغذ بنشانند تا بار دیگر بخشی از آنچه به او وابسته است را زنده کنند و به یاد بیاورند.
رمان «همبخت» نوشته گودرز شکری از جمله تلاشهایی است که این روزها سعی کرده است تا مخاطب خود را در دل ناز و نیاز کلمه به سوی بازخوانی بخشی از حقایق تاریخی ایران معاصر سوق دهد و مخاطب دلزده از انواع و اقسام گزارههای تاریخی را به سمت روایتی سوق دهد که غیرمستقیم حقیقیترین این دست گزارهها را در دل و جان او به بار مینشاند.
مراسم اختتامیه جایزه کتاب قیصر امینپور برگزار شد
مراسم اختتامیه جایزه کتاب قیصر امینپور، با حضور جمعی از شاعران در خانه هنرمندان برگزار شد.
در آغاز این مراسم بیوک ملکی مسئول دفتر شعر جوان در خصوص جایزه قیصر امینپور گفت: داوری جشنواره قیصر امینپور را ساعد باقری، علیرضا طبایی، محمدرضا محمدی نیکو، فاطمه سالار وند و بهزاد زرین پور برعهده داشتند. در بیشتر جلسات داوری جایزه حاضر بودم و میدیدم داوران محترم با چه حساسیت و دقتی شعرها را خواندند و نقد کردند.
در این مراسم رسول پیره نامزد دریافت جایزه قیصر امینپور درباره این جایزه ادبی پیش از شعرخوانیاش بیان کرد: جایزه قیصر امینپور یک لطف ویژه دارد که به ما انگیزه شرکت در آن را میدهد. اینکه جایزه به نام قیصر امینپور است خود در ایجاد شور و شوق خاصی در ما تاثیر میگذارد.
انتهای پیام/