به گزارش حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسن محمدی دبیر شورای راهبردی فعالیتهای قرآنی اربعین در نشست خبری برنامههای «کاروان قرآنی جمهوری اسلامی اعزامی به مراسم اربعین» با اشاره به سابقه فعالیتهای قرآنی در مراسم اربعین حسینی گفت: از حدود سه سال گذشته با توجه به ظرفیت اربعین تصمیم گرفتیم که از این ظرفیت به منظور ترویج فرهنگ قرآنی بهره ببریم، آن زمان فعالیتهای خودجوشی صورت میگرفت، اما سال ۱۳۹۴ اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت کشور، وارد کار شد و فعالیتهایی را ساماندهی کرد.
دبیر شورای راهبردی فعالیتهای قرآنی اربعین افزود: گزارشی در شورای توسعه ارائه کردیم که منجر به برگزاری جلساتی در سال گذشته بین ستاد مرکزی اربعین کشور و اتحادیه شد و درخواست کردند فعالیتهای قرآنی اربعین ساختارمند شود. بر همین اساس سال گذشته به صورت رسمی کارگروهی ذیل کمیته اربعین به نام کارگروه قرآنی تأسیس شد و اقدامات مختلفی با محوریت سوره مبارکه فجر برنامهریزی شد.
محمدی با اشاره به استقبال از برنامههای سال گذشته خاطرنشان کرد: امسال کمیته قرآنی اربعین تصمیم گرفت ظرفیت برنامهها را توسعه دهد بر همین اساس امسال ظرفیت ۷۰ درصد افزایش یافت به طوری که حدود ۷۰ نفر اعزام میشوند در حالی که سال گذشته ۴۰ نفر به پیادهروی اربعین اعزام شدند.
وی با بیان اینکه ۳۵۰ محفل قرآنی و بالغ بر ۱۰۰۰ برنامه متفاوت قرآنی در مسیر شهرهای حله، کوت، کاظمین، سامرا و بغداد به کربلا برگزار خواهد شد، تصریح کرد: چندین گروه تواشیح از جمله گروه محمدرسول الله و معراج و فدک که سطح کیفی مد نظر را داشتند نیز اعزام میشوند.
محمدی به تفاهمنامه همکاری با آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: همه مراسم با شمیم و عطر امام رضا (ع) متبرک میشود و خادمانی از آستان هم حضور دارند و ۲۰ هزار بسته تبرک شامل نبات و ... بین زائران توزیع میشود که با توجه به ارادتی که برادران عراقی به آقا علیبن موسی الرضا (ع) دارند برنامهها با شور برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه دو پرچم آستان قدس رضوی هم در اختیار ماست، خاطرنشان کرد: ۱۰ کرسی تلاوت رضوی در نجف و کربلا و از موکبهای مسیر از شبکه قرآن پخش میشود و امیدواریم بتوانیم فعالیتها را به صورت زنده منعکس کنیم.
وی با بیان اینکه اولین گروه ۹ آبان ماه اعزام میشود، گفت: گروههای بعدی به ترتیب تا ۱۶ آبان اعزام میشوند تا برنامهها را اجرا کنند و ۲۱ آبان هم کاروان به کشور بازمیگردند.
دبیر کمیته قرآنی ستاد اربعین با بیان اینکه سال گذشته از طریق حساب ۱۴۱۱۴ بانک تجارت، کمکهای مردمی مناسبی جمعآوری شد، افزود: سعی کردیم مردمی بودن برنامهها را حفظ کنیم. طرحهای مختلفی نیز به ما رسید و انشاءالله از مشهدالرضا تا کربلا برنامه داریم. با توجه به تعامل با طرح ۱۴۵۱ سعی کردیم ۱۴۵۱ محفل را داشته باشیم که بسیاری از آنها در داخل کشور برگزار میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه شورای توسعه و سایر نهادها از اجرای فعالیتهای قرآنی در پیادهروی اربعین حسینی استقبال کردند، گفت: برنامهریزی در ذیل ستاد اربعین طراحی و برنامهریزی شده و ماهیت آن مردمی است. همچنین ساختار رسمی ندارد بلکه پویش مردمی است به همین دلیل اتحادیه متولی این امر شده و این فعالیتها را برعهده گرفته است. علاوه بر این، اقدام اتحادیه برای اجرای فعالیتهای قرآنی اربعین با تعامل کمیته اعزام بوده است و آنها نیز در جریان فرآیند کار هستند و از این فعالیت استقبال کردند.
محمدی در پایان ابراز امیدواری کرد: با توجه به حضور همیشگی جامعه قرآنی در جریانهای ملی و مذهبی، در مراسم اربعین سال ۹۷، اعزام یک کاروان هزار نفری از فعالان جامعه قرآنی را شاهد خواهیم بود.
انتهای پیام/