به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پاسخ سوالاتی که کاربران باشگاه خبرنگاران در قسمت «کلینیک آنلاین» مطرح کرده بودند، منتشر شد.
شما هم میتوانید با مراجعه به کلینیک باشگاه خبرنگاران و طرح سوالات خود، پاسخ را از پزشکان مربوطه دریافت کنید.
مسعود مردانی فوق تخصص بیماریهای عفونی، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی و رئیس انجمن صنفی متخصصان میکروبیولیژی بالینی و بیماریهای عفونی ایران و لیلا گستری متخصص پوست پاسخ سوال های شما را در زمینه آبله مرغان پاسخ دادند.
مردانی با بیان بیان اینکه آبله مرغان یک بیماری ویروسی است، گفت: این بیماری عمدتا در سن کودکی بروز میکند و در ابتدا ضایعاتی در تنه، سر و گردن فرد مبتلا ایجاد میشود.
وی ادامه داد: ضایعات به صورت رزیکول( تاول کوچک کمتر از 5 میلیمتر که حاوی مایع است)، ماکول(لکه کوچک با رنگ های متفاوت از پوست اطراف که نه از سطح پوست برجسته است و نه فرو رفته) یا پاپول(برآمدگی توپر سفت و کوچکی با حدود مشخص در پوست) مشهود است و پس از بروز آنها در ناحیه تنه به قسمت پاها سرایت میکند.
وی با اشاره به سن شیوع بیماری آبله مرغان گفت: شیوع این بیماری در سنین کودکی است اما در همه سنین امکان ابتلا به بیماری آبله مرغان وجود دارد و هرچه سن فرد مبتلا به این بیماری بالاتر باشد شدت علائم افزایش پیدا میکند.
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی با بیان تفاوتهای آبله مرغان و زونا اذعان کرد: آّله مرغان در فردی که تاکنون به این بیماری مبتلا نشده باشد بروز می کند و اگرر فردی که کودکی آبله مرغان گرفته باشد در بزرگسالی به زونا مبتلا می شود.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به درمان آبله مرغان اشاره کرد و افزود: آبله مرغان یک بیماری ویروسی است و درمان آنتیبیوتیکی نیاز ندارد مگر آنکه ضایعات جدی عفونت جدی پیدا کرده باشد.
وی افزود: آسیکلوویر و والاسیکلوویر در درمان آبله مرغان برای بیماران تجویز میشود که خوشبختانه هر2 این داروها در کشور ما در دسترس هستند و شدت و عوارض بیماری را کم میکنند.
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی با بیان اینکه دوره درمان آبله مرغان هفت روزه است،گفت: بیماری آبله مرغان شدیدا واگیردار است و کسانی که به این بیماری مبتلا نشدهاند از تماس مستقیم با بیمار خودداری کنند.
مردانی به روش پیشگیری از بیماری آبله مرغان اشاره کرد و گفت: تمام کسانی که به این بیماری در دوران کودکی مبتلا نشده اند در معرض خطر ابتدا به آبلهمرغان قرار دارند.
وی افزود: میزان سرایت آبله مرغان از فرد بیمار به غیر بیمار 96 درصد است و یکی از راه پیشگیری از ابتلا به آن نزدیک نشدن به فرد بیمار است.
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی تزریق واکسن آبله مرغان را به کسانی که به این بیماری در دوران کودکی مبتلا نشدهاند توصیه کرد و افزود: بهترین سن تزریق واکسن آبله مرغان 14 ماهگی است اما اگر کسی به این بیماری مبتلا نشده باشد توصیه میکنیم به منظور پیشگیری، واکسن آبله مرغان را تزریق کند.
مردانی ادامه داد: واکسن آبله مرغان در برنامه کشوری واکسیناسیون قرار ندارد و در مراکز دولتی تزریق میشود افراد برای تزریق این واکسن باید به مراکز خصوصی مراجعه کنند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: برای آنکه جای جوشهای آبله مرغان بر روی بدن یا صورت کودکان باقی نماند بهتر است ناخونهای کودک گرفته شود و فرد مبتلا روزی دو تا سه مرتبه دستهای خود را بشوید تا از بروز عفونت در ضایعات آبله مرغان جلوگیری شود و جای جوشها باقی نماند.
وی با اشاره به فصل شیوع بیماری آبله مرغان گفت: فصل شیوع بیماری آبله مرغان بهار و اوایل تابستان است.
رویاگستری متخصص پوست و دارای برد تخصصی با اشاره به راهکارهایی برای از بین بردن جای جوش و فرو رفتگیهای ناشی از آبله مرغان گفت: اگر جای جوش آبله مرغان به صورت لک باشد میتوان برای از بین بردن آن از کرمهای ضد لک یا لایهبردار استفاده کرد.
وی با اشاره به روش از بین بردن فرورفتگیها و اسکار جای جوشهای آبله مرغان عنوان کرد: در موارد بسیاری جای جوشهای آبله مرغان به صورت اسکار و فرورفتگیهای سطحی بروز میکنند که در این موارد به کمک لیزر co2 میتوان جای جوش یا اسکار را از بین برد.
وی پانچ الوویشن و جراحی سرپایی را یکی از روشهای درمان اسکارهای بزرگ ناشی از آبله مرغان معرفی کرد و افزود: در مواردی که اسکار بسیار بزرگ باشد ناچاریم با پانچ الوویشن اسکار را جراحی کنیم و فرورفتگی را بالا بیاوریم سپس جای جراحی را با لیزر co2 ترمیم کنیم.
گستری تصریح کرد: در مورادی فرورفتگی ناشی از جوشهای آبله مرغان بسیار عمیق است به گونه ای که لایه عمقی پوست پایین کشیده شده است در این موارد مجبوریم پوست را از زیر آزاد کنیم و سوزنهای مخصوص را زیر پوست وارد کنیم سپس محل ورود سوزنها را با لیزر ترمیم کنیم.
این متخصص پوست تزریق ژل یا فیلر را یکی از روشهای دیگر درمان فرورفتگیهای ناشی از آبله مرغان عنوان کرد.
انتهای پیام /
نه بدنم خارش داره نه تب نه چیزی کاملا عادی هست حالم فقط تا کی واگیر دارم؟
بدونم نیاز است واکسن آبله مرغان را بزنم یا نزنم
جوش های صورتی رنگ بر روی دست و پا و کمرم هست ایا امکانش هست ابله باشه خیلی هم خارش داره
آیابزرگ بشم میگیرم
الان ۵ روز گذشته هنوز ناحیه پشت سرم درد میکنه بخدا نمی تونم سرمو بزارم شبا همش بیدارم خیلی اذیتم میکنه کرونا میگرفتم بهتر بود تا این دردی که الان دارم خلاصه ناحیه پشت سرم کاملا درد شدیدی داره انگار یکی آهن رو داغ کرده داره میچسبونه به سرم
پسر هفت ماهه دوستم مدتیه میارنش پیش من وتازه دیدم که روی دستش سه تا ابله وروی صورتش هم یک دونه هست ایا من مه به احتمال زیاد در کودکی گرفتم بازم میگیرم واگه قراره بگیرم از کی معلوم میشه ممنون از راهنماییتون
آیا پدرش که شاغل است میتواند این ویروس را به خانه بیاورد ؟
من ابله شدید گرفتم داخل بدنم سمت قفسه سینه احساس بدی دارم
سهروز میریزه بیرون سه روز میمونه بعد شروع به خوب شدن میکنه به شرطی که دست بهش نزنید.
روزی دو بار به حمام آب داغ بروید نه زیاد داغ، با شامپو روی دست بزنید و بدن خود را بدون لیف ماساژ دهید وبعد بشوییداگر میتوانید بعد از حمام مقداری بخوابید.
دکتر معین حماسی نژاد
ببخشید بعد از سیاه شدن جوش ها باز هم خارش اون ها ادامه داره
یه هفته ای؟؟؟؟؟؟؟
ممنونم
تشکر.
خواهر زادم هفته پیش آبله گرفته بود و من دقیقا همون روزی که دونه ها بیرون ریخته بود دیدمش و بغلش کردم.
امکان داره که منم مبتلا بشم؟الان دقیق یک هفته گذشته.
ممنون میشم پاسخ بدین.