به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ علیرضا کلاهان، مدیر مجمع خیرین سلامت مشهد در مراسم افتتاحیه شعبه موسسه محکم در خراسان رضوی گفت: سلامت دارای دو بخش پیشگیری و درمان است که خیرین سلامت تاکنون با ساخت درمانگاهها، بیمارستانها و تجهیز امکانات بیمارستانها سعی در بهبود شرایط درمان بیماران نیازمند و خاص کردهاند.
وی افزود: علاوه بر این در حوزه پیشگیری نیز اقداماتی انجام شده که اولین سمن سرای کشور در این مجموعه راهاندازی شده، علاوه بر این امروز موسسه محکم که به منظور حمایت از کودکان با ناهنجاریهای مادرزادی ایجاد شده، در این مرکز، شعبه خراسان رضوی خود را افتتاح میکند.
وی گفت:سمنهای پیشگیری از سرطان، دیابت، متابولیک، اوتیسم، سندرم داون، سریاک در این مجموعه فعال هستند و برای بیماران سریاک با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی استان خراسان رضوی سعی داریم تا نان بدون گلوتن تهیه کنیم تا این بیماران که توان تغذیه از نان معمولی را ندارند، بتوانند به راحتی نان مصرف کنند.
دکتر صلاحالدین دلشاد، مدیرعامل موسسه محکم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این مراسم افزود: بیماریها بر دو نوع است بعضی از بیماریها اکتسابی و بعد از تولد کودک مبتلا میشود و برخی در دوران جنینی به خاطر نقص تکاملی ایجاد میشود.
وی گفت:مسائل مختلفی بر روی بیماریهای دوران جنینی تأثیرگذار است بطور مثال مسائل ژنتیکی، محیطی، داروهای مصرفی، مواد شیمیایی، مواد آرایشی و استرس مادر از جمله عواملی است که باعث اختلالهایی در سلامت نوزاد میشود که میتوان با کنترل این عوامل از بروز بیماریهای مادر زادی تا حدود زیادی جلوگیری بعمل آورد.
وی تصریح کرد: موسسه محکم برای کمک به خانوادههای که نوزادان بیمار دارند و از سال ۱۳۸۴ تشکیل شده است که چهار هدف را دنبال میکند از جمله تهیه آمار و ارقام از بیماریها، معرفی نوزادان به مراکز درمانی مجهز و تحت پوشش، پرداخت هزینههای درمان، آموزش به خانواده و جامعه و تلاش برای پیشگیری از ناهنجاریهاست.
دلشاد ادامه داد: برخی از بیماریها با ارائه آموزشهای به مادران پیشگیری خواهد شد، به عنوان نمونه با مصرف فولیک اسید سه ماه قبل از بارداری تا ۹۹ درصد از بیماری قطع نخاعی مادرزادی کودک جلوگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه سوء تغذیه در خانوادههای بیبضاعت، ازدواجهای فامیلی، عدم رعایت نکات بهداشتی، استفاده از لوازم آرایشی غلیظ از جمله عوامل ایجاد بیماریها در دوران جنینی است، افزود: اولین جلسه هیئت امنای محکم شعبه خراسان رضوی شب گذشته برگزار شد و امروز نیز به صورت رسمی این موسسه مردم نهاد کار خود را آغاز میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: برای درمان این کودکان و بیماران مادرزاد، ۱۰۰ خیر به موسسه محکم کمک میکنند که در مناسبتهای مختلف تعداد آنها افزایش و یا کاهش دارد، علاوه بر این به دلیل هزینههای بالای درمان بیماران، ما نیازمند حضور خیران بیشتری نیز در این عرصه هستیم.
دلشاد ادامه داد:حمایتهای این موسسه فقط شامل بیماران هموطن نیست، بلکه بیماران مهاجران افغانی نیز تحت درمان قرار میگیرند و درمان ۴۰ ناهنجاری از بدو تولد توسط موسسه محکم انجام میشود.
وی تصریح کرد: در کشور بیش از ۳ هزار کودک و در استان خراسان رضوی ۵۰۰ کودک با ناهنجاریهای مادرزادی شناسایی شده است و در مشهد بیمارستان دکتر شیخ و بیمارستان قائم در این زمینه با ما همکاری میکنند.
حسین طاهری، رییس هیات امنا موسسه محکم در مراسم افتتاح مرکز حمایت از کودکان با ناهنجاریهای بدو از تولد (محکم) افزود:از سال ۸۳ با حضور ۲۳ متخصص موسسه محکم در تهران به ثبت رسید که هم اکنون بعد از تهران، خراسان، سیستان و بلوچستان، البرز، کهکیلویه و بویراحمر فعالیتهای خودش را گسترش داده است.
وی با اشاره به اینکه این موسسه فعالیت اش برای درمان ۴۰ نوع بیماری مادرزادی است که از بدو تولد همراه نوزاد است که با روشهای معمولی درمان و معالجه نمیشود بلکه با کمک پزشکان متخصص و مجرب در زمینه ناهنجارهای نوزادان درمان و معالجه میشود.
آرزو حیدریان، رییس شورای مشارکتهای مردمی زنان مجمع خیرین سلامت استان خراسان رضوی در این مراسم گفت: ساختمان مجمع خیرین سلامت مشهد در چهار طبقه و ۱۱۰۰ متر زیربنا دارد و دارای سمنهای مختلفی با حضور خیران به بیماران نیازمند ارائه خدمت میکند.
انتهای پیام //ف. غ