به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد؛ محمد مهدی نوربخش گفت: پس از ماه ها بررسی آثار و نمایه های حیات وحش در این منطقه حفاظت شده ، آثار و شواهدی از حضور گونه ارزشمند کاراکال در منطقه بدست آمد .
وی افزود : با نصب دوربین های تله ای در نقاط حساس این منطقه و طعمه گذاری تصاویری از گونه های حیات وحش شامل کاراکال با نام علمی caracal و سمور سنگی با نام علمی martes foina برای اولین بار در این منطقه حفاظت شده ثبت شد.
رئیس حفاظت محیط زیست نیشابور افزود: گرچه گونه ارزشمند کاراکال قبلا در این منطقه توسط محیط بانان مشاهده شده بود ولی مستند سازی حضور این گونه در این منطقه تا کنون انجام نشده بود .
نوربخش گفت : کاراکال جزء گونه های ارزشمند و زیبای حیات وحش ایران محسوب می شود که گوش های بلند و مثلثی شکل با دسته ای از موهای سیاه مشخصه این گربه سان زیبا بوده و دردشت ها و تپه ماهور های مناطق بیابانی و استپی با پوشش گیاهی مناسب زیست می کند .
وی افزود: کاراکال اغلب شبگرد است و اوایل غروب و صبح زود فعالیت بیشتری دارد .این گونه به صورت انفرادی زندگی کرده و قلمرو وسیعی دارد و در شکاف سنگ ها و حفره های طبیعی لانه می سازد.
رئیس حفاظت محیط زیست نیشابور گفت: این گربه سان زیبا توان شکار پرندگان را در ارتفاع کم به خوبی داراست و از پستانداران کوچک همچون انواع موش تا پستانداران بزرگتر مثل خرگوش ؛ آهو و جبیر و پرندگانی همچون کبک تیهو و باقرقره تغذیه میکند.
وی سمور سنگی را از خانواده راسو ها برشمرد و گفتن این گونه در سنگلاخ ها؛ ارتفاعات و کوهستان زیست کرده و گونه ای گوشتخواراست.
انتهای پیام//ف.ج
مستند سازی گونه های ارزشمند در منطقه حفاظت شده رئیسی نیشابور