خداکرم جلالی رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به راهکارهای اساسی جهت مدیریت پایدار جنگل اظهار کرد: حفاظت در ابعاد مختلف جهت حداقل آسیب به سطح جنگل های مختلف از مجموعه اقداماتی است که در راستای شادابی و پایداری جنگل صورت می گیرد.
وی افزود: با توجه به آنکه حداقل در سطح یک میلیون هکتار عملیات بهره برداری صنعتی از جنگل های کشور صورت می گیرد، جزو کشورهای موفق جهان در این امر به شمار می رویم.
جلالی با بیان اینکه توقف بهره برداری از سطح جنگل های شمال از سال 95 در دستور کار قرار گرفت، گفت: براین اساس تا پایان سال کلیه قراردادها با مجریان طرح متوقف خواهد شد به گونه ای از ابتدای سال 97 جهت پایداری جنگل ها هیچ گونه بهره برداری تجاری نخواهیم داشت.
رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری ادامه داد: بعد از انقلاب در سال های مختلف برداشت چوب از سطح جنگل های کشور تا سقف یک میلیون و 900 هزار متر مکعب بود که این رقم در سال های اخیر به 500 هزار متر مکعب کاهش یافت که انتظار می رود طرح توقف بهره برداری از جنگل های شمال ادامه یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به عوامل موثر دیگر در پایداری جنگل های کشور بیان کرد: کنترل چرای دام و طرح های عمرانی،معدنی و گردشگری، کاهش حریق و زباله در سطح جنگل ها امری مهم در حفظ و پایداری جنگل به شمار می رود چرا که با وجود توسعه شهرها حفاظت از سطح جنگل ها، مراتع و فضاهای سبز امری ضروری است.
وی در پاسخ به این سوال که با سازمان ملل متحد در زمینه پایداری سطح جنگل ها چه اقداماتی صورت گرفته است، اذعان داشت: با مجمع جنگل سازمان ملل متحد، کارگروهی برای تهیه سند ملی پایدارجنگل در کشور تشکیل شد چرا که جنگل ها در فرآیند سلامت انسان ها، و مسائل مربوط به زیست بوم و کاهش آلایندگی ها در جهان نقش اساسی دارند.
این مقام مسئول با بیان اینکه متوسط دمای کره زمین هشت دهم درجه گرم شده است، تصریح کرد: با توجه به پدیده تغییر اقلیم و غلظت گاز کربنیک در جهان، حفظ جنگل ها و مراتع یکی از کانون های اصلی کنترل کننده آلایندگی ، جذب گازهای گلخانه ای و کاهش سوخت های فسیلی به شمار می روند.
انتهای پیام/