به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ، علی سالای مقدم معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی جیرفت ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: تصویب تعرفه خدمات پرستاری در منزل توسط هیئت محترم دولت در تیر ماه ۹۶ انجام شد،خبر خوشی برای جامعه پرستاری است.
وی افزود: امید است این مهم سبب توسعه مراکز مشاوره و ارائه خدمات پرستاری در منزل گردد و به تبع آن شاهد افزایش سواد سلامت و آگاهی مردم در زمینه خود مراقبتی باشیم.
سالاری مقدم با اشاره به فعالیت سه مرکز مشاوره و ارائه مراقبت های پرستاری در جنوب کرمان تصریح کرد: پرستاران پرتلاش مشغول خدمت به هموطنان در بیمارستان ها و منازل و سطح جامعه بوده و شغل شان به آنها آموخته است که درباره مشکلات هموطنان بی اعتنا نباشند .
وی اظهار کرد: باتوجه به اجرای طرح تحول سلامت و کاهش پرداختی بیماران و ایجادانگیزه برای پرستاران جوان جویای کارضروری است سازمانهای بیمه گر تعرفه خدمات پرستاری در منزل راتحت پوش خود قراردهند.
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: در حال حاضر بسیاری از بیماران در منازل بستری و نیازمند دریافت مراقبت های استاندارد، کیفی و خوب هستند، اما متاسفانه به دلیل نبود قانون و چارچوب های اصولی از این خدمات محرومند و در این بین نیز در بسیاری موارد شاهدیم،کسانی که مراقبت پرستاری در منزل ارائه می دهند، افراد حرفه ای و تخصصی نیستند و بی شک با این مصوبه و ورود پرستاران حرفه ای به این حوزه جلوی این گونه سوء استفاده های احتمالی گرفته می شود.
سالاری مقدم افزود: بی شک با توجه به هزینه های بسیار زیادی که ارائه خدمات در بیمارستانها به دولت تحمیل می کند، ارائه بسیاری از این خدمات در منزل حتی با پیشتبانی بیمه ای می تواند بسیار به نفع اقتصاد بهداشت و درمان کشور باشد و بار زیادی از دوش دولت بردارد و همچنین کمک بسیار شایانی در دریافت خدمات بهینه و مقرون به صرفه تر برای مردم و نظام سلامت باشد.
وی گفت: خدمات پرستاری در منزل می تواند مقداری از مراجعات مردم حتی درسطح اول و خانه های بهداشت در جامعه شهری و روستایى را کاهش دهد و برخی از خدمات مورد نیاز مردم در این سطح با قیمت پایین تر و دسترسی آسان تروکیفیت بهتر در منازل مردم به آنها ارائه شود.
وی افزود: تعرفه و حق العمل خدمات مرکز طبق دستورالعمل ها و تعرفه هایی است که هر سال توسط وزارت و شورای عالی بیمه ابلاغ می گردد، تخلف از تعرفه ،مشمول قوانین جاری وزارت بهداشت می شود.
وی با اشاره به تعهدات این مراکز اظهار کرد: مرکز موظف است درمورد درخواست بیمار یا وابستگان او جهت انجام خدمات پرستاری در منزل(Home care)،قراردادی را که در حیطه عملیات مراقبتی و تعرفه و بهای خدمات را مشخص می نماید تنظیم و به امضاء طرفین برساند.این قرارداد باید شامل نام و مشخصات بیمار،آدرس محل زندگی ،نوع بیماری ،برنامه مراقبتی ،هزینه و نحوه پرداخت و رضایت آگاهانه باشد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان داشت: جهت رفاه حال و لحاظ شدن حقوق شهروندان و افزایش رضایت مردم جنوب کرمان ازکیفیت خدمات مراقبت پرستاری درمنزل (Home care)و درراستای افزایش کیفیت خدمات درمنزل براساس دستورالعمل نظارتی که از طرف معاونت پرستاری ابلاغ شده دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز اقدام به تشکیل شورای نظارت بردفاتر خدمات پرستاری درمنزل نموده و دراین راستا براساس چک لیست نظارتی ازدفاتر فعال در این حوزه بازدیدهایی به عمل آمد که پسخوراند به مسئولین فنی این مراکز ارسال شده است.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی با مسئولین فنی مراکز غیرفعال تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و تذکرات کتبی و شفاهی در خصوص شرح وظایف ،چگونگی ارتباط با دفترHome care مستقر در بیمارستان ها و انعقاد قرارداد و معرفی بیمار به مراکز فعال از سوی بیمارستان افزود: و در آخرین جلسه کمیسیون ماده 20 دانشگاه که دردانشگاه علوم پزشکی جیرفت برگزار، مقررشد حداکثر طی یکماه وضعیت مراکز مشاوره دارای موافقت اصولی و پروانه تأسیس که هنوز فعال نیستند مشخص گردد.
انتهای پیام/ی