به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ سید بصیر هاشمی رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه زمان طلایی کاشت حلزون شنوایی تا ۲ سالگی است، از خانوادهها خواست تا زمان طلایی برای کاشت را غنیمت شمرند و آن را از دست ندهند.
وی بر ضرورت تامین اعتبار لازم از سوی سازمانهای مربوطه برای خرید تعداد بیشتر پروتز کاشت حلزون شنوایی تاکید کرد و افزود: با تامین اعتبار میتوان از زمان طلایی کاشت حلزون در کودکان ناشنوا بهره بیشتری گرفت.
وی با بیان اینکه دولت برای رشد، آموزش و تحصیل یک انسان ناشنوا بیش از یک میلیارد تومان هزینه میکند، افزود هزینه کاشت حلزون برای هر ناشنوا حدود ۱۰۰ میلیون تومان است، که با انجام مراحل درمانی کاشت حلزون و حتی آزمایشهای ژنتیکی پیش از بارداری میتوان از بروز هزینههای سنگین پیشگیری کرد.
هاشمی، حمایت از بررسی ژنتیکی بویژه در خانوادههایی که دارای یک کودک ناشنوا هستند برای کاهش تولد نوزادان ناشنوا را ضروری اعلام کرد و گفت: با انجام رایگان اینگونه آزمایش ها، گامهای مؤثری در راه انجام بارداریهای مدیریت شده برداشته میشود.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز ضمن اشاره به میزان بالای ازدواجهای فامیلی در برخی مناطق، گفت: یک زنجیره کامل که بتواند خرده فرهنگهای ازدواج را تحت پوشش قرار دهد و شامل تحقیقات و آزمایشهای علمی و پزشکی بویژه در حوزه ژنتیک باشد میتواند از تولد نوزاد دارای معلولیتهای پیدا و پنهان پیشگیری کند که استقرار مشاوران ژنتیک در مراکز کاشت میتواند گامی رو به جلو در این مسیر باشد.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۴۰ حلزون شنوایی برای ناشنوایان در شیراز کاشته میشود، افزود: کاشت حدود هزار و ۵۰۰ حلزون شنوایی به عنوان دستاوردی بزرگ برای مرکز کاشت حلزون شیراز محسوب میشود.
هاشمی ادامه داد: حدود ۱۵۰ نفر از استانهای جنوبی کشور در لیست انتظار مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز هستند.
انتهای پیام/ن