یک کارشناس ارشد مشاوره خانواده گفت: طبق گزارش‌های پلیس ۳۱ درصد از قتل‌های خانوادگی به علت ابتلا به جنون آنی رخ داده‌اند.

شکوفه اویارحسینی کارشناس ارشد مشاوره خانواده در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره جنون اظهار کرد: به از دست دادن کنترل رفتار‌ها جنون یا به تعبیر عامیانه دیوانگی گفته می‌شود. فردی که دچار جنون آنی است به طور ناگهانی ارتباطش با واقعیت از دست می‌دهد و در نهایت به خودش یا دیگران صدمه می‌زند.


وی بیان کرد: مبتلایان به اختلالات مغزی مانند سایکوز (روان‌پریشی)، اختلالات تکانه‌ای مزمن و اختلالات شخصیت که دچار محرومیت‌های هیجانی شدید شده‌اند، از جمله افرادی هستند که در معرض ابتلا به جنون آنی قرار دارند.

مهم‌ترین عوامل محیطی تاثیرگذار در بروز جنون آنی

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده افزود: افراد سالم نیز می‌توانند بر اثر عوامل محیطی مختلف به جنون آنی دچار شوند. از جمله عوامل محیطی که در بروز این عارضه در افراد دخالت دارند می‌توان به مشکلات خانوادگی و اقتصادی، بیماری، بیکاری، استعمال مواد محرک، توهم زا و الکل، مصرف آمفتامین‌ها و ابتلا به تومور‌های مغزی و تشنج اشاره کرد.

اویارحسینی تاکید کرد: درمان جنون آنی بستگی به علت پیدایش این عارضه دارد. مبتلایان به جنون آنی باید تحت دارودرمانی و روان‌درمانی قرار بگیرند همچنین مدارس، خانواده‌ها، دانشگاه‌ها و سایر محیط‌های اجتماعی باید به افراد طرز مقابله صحیح با بحران‌های زندگی را نیز آموزش بدهند.

وی تصریح کرد: افراد باید برای پیشگیری از ابتلا به جنون آنی، مهارت‌های زندگی مانند مدیریت خشم و استرس را به خوبی یاد بگیرند.

این کارشناس ارشد مشاوره خانواده با بیان اینکه روزانه ۱۶۰۰ نزاع در کشور اتفاق می‌افتد، گفت: ۷۰ درصد از قتل‌های کشور به علت جنون آنی است. البته این آمار واقعی نیست، زیرا بسیاری از نزاع‌هایی که منجر به ضرب و جرح می‌شوند، در دسته پرونده قتل‌ها نیستند.

اویارحسینی یادآور شد: طبق گزارش‌های پلیس نیز ۳۱ درصد از قتل‌های خانوادگی به علت جنون آنی رخ داده‌اند.

انتهای پیام/

 

راه‌های شناسایی بیماری جنون آنی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار