به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی موسسه اسپن؛ بیست و پنج وزیر امور خارجه پیشین کشورهای مختلف جهان با ارسال نامه ای به مجلس نمایندگان آمریکا، حفظ برجام را خواستار شدند. در این نامه به تاریخ هجدهم اکتبر، خطاب به پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، میچ مک کانل، رئیس اکثریت سنای آمریکا و روسای احزاب اقلیت در مجالس نمایندگان و سنا آمده است:
ما گروهی از بیست و پنج وزیر امور خارجه پیشین کشورها هستیم که به تازگی جلسه ای درباره روابط آمریکا - اروپا و موضوعات مهم در عرصه امنیت بین الملل را مورد بررسی قرار دادیم.
ما بحث ها در آمریکا درباره توافقنامه هسته ای ایران را به دقت دنبال کرده ایم و به این جمع بندی رسیده ایم که اکنون حفظ تبعیت آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) در دست کنگره است.
ما مصرانه از شما می خواهیم که این توافقنامه را مورد تائید قرار دهید و دست به هیچ اقدام یکجانبه ای نزنید که به دنبال گسترش دادن، تغییر یا مذاکره مجدد درباره شروط (مفاد) برجام است.
درحالیکه ترامپ از تائید پیروی ایران از برجام خودداری کرده است، مقامات ارشد امنیت ملی دولت وی تائید کرده اند که ایران درحال عمل کردن به تعهدات خود است. سایر اعضای توافقنامه شامل انگلیس، چین، فرانسه، آلمان ، اتحادیه اروپا و روسیه نیز با این نتیجه گیری ها هم نظر هستند.
آژانس بین المللی انرژی اتمی که مسئول نظارت و راستی آزمایی برجام است، از سال دوهزار و پانزده هشت گزارش منتشر کرده که به صورت مستند بیان می کند ایران گام های لازم در توافقنامه برای محدود کردن توان هسته ای اش را برداشته است و از بازرسی سرزده پیروی کرده است.
در ادامه این نامه آمده است:
خروج یکجانبه از توافقنامه هسته ای به مراتب پیامدهای منفی بسیار زیادی برای امنیت آمریکا و جایگاه آمریکا در جهان خواهد داشت. پیامد آنی چنین اقدامی، این خواهد بود که باعث می شود ایران برای اخراج بازرسان و از سرگیری برنامه هسته ای اش، توجیه داشته باشد. در چنین سناریویی، برای جامعه بین المللی غیرممکن خواهد بود که رژیم تحریم ها علیه ایران را دوباره کنار هم جمع کند.
در میان امضا کنندگان این نامه اسامی افراد برجسته ای همچون مادلین آلبرات، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا، شلومو بن آمی، وزیر امور خارجه پیشین رژیم صهیونیستی، عمرو موسی، وزیر امور خارجه پیشین مصر، مروان معاشر، وزیر امور خارجه پیشین اردن دیده می شود.
گفتنی است این نامه همچنین خطاب به بن کاردین و اد رویس روسای کمیته روابط خارجی سنا و مجلس نمایندگان و اعضای ارشد این کمیته نگارش شده است.
انتهای پیام/