به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دیلی میل نوشت: این روش می تواند به پلیس در شناسایی جنسیت مجرم و کسب اطلاعات درباره غذایی که خورده است و یا هر آنچه به آن دست زده است، کمک کند.
کارشناسان می گویند که این فناوری اثر انگشت به طور خاص کاربرد قضایی دارد و احتمالا تا چند ماه دیگر به طور گسترده استفاده می شود.
این فناوری محققان دانشگاه شفیلد هالام در انگلیس در واقع شکلی از طیف سنجی جرمی (mass spectrometry) است. طیف سنجی جرمی یکی از روشهای طیفسنجی است که شامل جداسازی یونهای یک یا چند اتمی بر پایهٔ نسبت جرم به بار (m/z) و اندازهگیری m/z و فراوانی یونها در فاز گازی است.
به عبارت دقیقتر طیفسنجی جرمی به بررسی نسبت جرم به بار مولکول ها با استفاده از میدان های الکتریکی و مغناطیسی میپردازد.
این روش با تبخیر نمونه اثر انگشت و بعد شلیک آن در یک میدان الکتریکی یا مغناطیسی در خلاء عمل می کند. در این شرایط ،ذرات جرم های مختلف به طرز متفاوتی رفتار می کنند که به محققان امکان می دهند مولکول های خاص را در اثر انگشت شناسایی کنند.
روش جدید به محققان اجازه می دهد تا جنسیت، احتمال دست زدن به خون، احتمال مصرف مواد مخدر از جمله کوکائین، THC هروئین یا آمفتامین، اثرات محصولات تمیز کننده یا آرایشی و مصرف خوراکی و نوشیدنی ها را شناسایی کنند.
منبع:سلامت انلاین
انتهای پیام/