به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان معتقدند که این آزمایش ژنتیک می تواند شمار زنانی را که به ماستکتومی (برداشت سینه) نیاز دارند به حدود یک سوم کاهش دهد.در حال حاضر بسیاری از زنان حامل ژن های پرخطر ابتلا به سرطان سینه برای کاهش خطر ابتلا به جراحی برداشت سینه رو می آورند.
اما گفته می شود آزمایش جدید می تواند میزان خطر ابتلا به سرطان سینه را هر چه بیشتر محدود کند و به فرد اجازه دهد تا انتخاب دقیق تری برای جراحی پیشگیرانه داشته باشد.این آزمایش خون یا بزاق که توسط محققان دانشگاه منچستر ابداع شده است، به بررسی 18واریان ژنتیکی می پردازد که مشخص شده است بر احتمال ابتلای فرد به سرطان سینه تاثیر دارد.
این آزمایش به صورت بالینی احتمالا تا شش ماه دیگر و ابتدا در دانشگاه منچستر روی زنان انجام می شود تا جهش های ژنتیکی BRCA2 و BRCA1 در انها را که خطر ابتلا به سرطان سینه و تخمدان را افزایش می دهند، بررسی شود.
'گرت ایوانز' کارشناس ژنتیک پزشکی در دانشگاه منچستر گفت: این آزمایش جدید به زنانی که به دلیل سابقه خانوادگی در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند، کمک می کند تا در مورد شیوه مراقبت از خود تصمیمات دقیق تری بگیرند.
BRCA1 و BRCA2 بخشی از نشانگرهایی هستند که هنگام ارزیابی خطر ابتلا به سرطان سینه باید مد نظر قرار گیرند.
منبع:بهداشت نیوز
انتهای پیام/