به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ عبدالمجید فدایی رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در نشست کمیته دانشگاهی پیشگیری، مراقبت و کنترل بیماری آنفلوانزا گفت: طی سال گذشته، ۵ هزار و ۲۰۰ دُز واکسن آنفلوانزا به گروههای درمعرض خطر در استان تزریق شد.
وی افزود: این گروهها شامل مادران باردار، سالمندان، مبتلایان به دیابت، بیماران قلبی، تنفسی و کلیوی و شیمیدرمانیها بودند.
فدایی اضافه کرد: سال گذشته با ۱۲۴ مورد نمونهبرداری از افراد مبتلا در استان، ۴۶ مورد ابتلا به آنفلوانزای نوع A شناسایی و تحت درمان قرار گرفت.
وی ادامه داد: همچنین پارسال، ۳۰ هزار کپسول جهت پروفیلاکسی در بین افراد مبتلا یه این بیماری توزیع گردید.
فدایی افزود: از ابتدای امسال نیز با نمونه برداری از افراد مشکوک به این بیماری، ۴ مورد مبتلا به آنفلوانزای نوع B شناسایی و تحت درمان قرار گرفت.
وی، بهترین زمان برای تزریق و اثر بخشی واکسن آنفلوانزا را تا پایان مهرماه اعلام کرد و گفت: افرادی که مایل به تزریق واکسن هستند، با مراجعه به مراکز بهداشتی از تزریق رایگان بهرهمند شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: سهمیه امسال واکسن آنفلوانزای چهارمحال و بختیاری حدود چهار هزار دُز است که جوابگوی نیاز موجود نیست، لذا به گروههای در معرض خطر توصیه میشود برای تزریق به موقع این واکسن اقدام کنند.
فدایی اظهار داشت: این دسته افراد و همچنین کارکنان بهداشت و درمان برای تزریق واکسن آنفلوانزا در اولویت هستند و سایر متقاضیان باید از طریق بخش خصوصی برای تهیه واکسن اقدام کنند.
وی با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا عوارض جانبی شدید ندارد گفت: پس از تزریق واکسن، احتمال بروز عوارض خفیف بیماری مانند تب و بدن درد وجود دارد که مسأله مهمی نیست.
فدایی یادآور شد: با توجه به تهیه ماده اصلی این واکسن از تخم مرغ، تزریق آن مگر در افراد دارای حساسیت به این ماده خوراکی، منعی ندارد.
به گفته وی؛ تزریق واکسن آنفلوانزا در موارد بسیار محدودی به میزان یک مورد در هر یک میلیون تزریق هم مشکلات عصبی ایجاد میکند که رقم قابل توجهی نیست.
انتهای پیام/خ