ایرج حریرچی قائم مقام و سخنگوی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: متأسفانه سطح آستانه تحمل مردم پایین بوده و 27 درصد از تماسهای مردم به اورژانس کشور بخاطر نزاع و درگیریها انجام میشود.
وی بیان کرد: متأسفانه کمبود پزشک متخصص در سراسر کشور شدیداً دیده میشود بطوریکه به ازای هر 1000 نفر 48 صدم پزشک متخصص در ایران وجود دارد که استاندارد بینالمللی برابر یک و نیم نفر است.
حریرچی با اشاره به اینکه نحوه توزیع پزشکان متخصص در کشور، عنوان کرد: در برخی از رشتهها 40 درصد از پزشکان متخصص مطبشان در تهران بوده و همچنین در برخی دیگر از رشتهها 60 درصد آنها در تهران و کلانشهرها مستقر هستند و به دلیل اینکه بعد از گذراندن مدت 2 ساله طرحشان با توجه به رتبهبندی آنها مجاز به انتخاب شهر محل مطب هستند لذا در مناطق محروم پزشک متخصص بسیار کم است.
وی تأکید کرد: وزارت بهداشت باید استانداردهای زندگی را در مناطق محروم بالا ببرد تا پزشکان متخصص خود به خود در آن مناطق اقدام به راهاندازی مطب کنند و این کار با توسعهیافتگی مناطق محروم امکانپذیر است.
حریرچی اظهار کرد: یکی از کارهای مهم در رشتههای پزشکی، بومیگزینی است. افرادی که 3 برابر مدت تحصیل در مناطق محروم فعالیت میکنند باید برای ورودشان به دانشگاه تسهیلات ویژهای در نظر گرفته شود تا برای مدت طولانی در آن مناطق به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بپردازند.
انتهای پیام/