به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، «اسحاق آل حبیب» سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد بر حمایت این کشور از صلح افغانستان تاکید کرد.
آل حبیب در نشست شورای امنیت که به موضوع افغانستان ارتباط داشت، گفت: گزارش ماه سپتامبر 2017 دبیرکل، بار دیگر نشان میدهد که وضعیت امنیتی در افغانستان همچنان رو به وخامت گذاشته و میزان خشونتها با رشد سه درصدی، به بالاترین حد خود از سال 2001 رسیده است.
وی ادامه داد: این روند بیانگر این مطلب است که افغانستان، منطقه و جهان، پس از گذشت بیش از یک دهه از تهاجم آمریکا، امنتر نشده است.
معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: ایران اعتقاد دارد که ناامنی در افغانستان ریشههای عمیق اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دارد و با افزایش صرف حضور نظامی چاره ساز نخواهد بود.
آل حبیب خاطرنشان کرد: طالبان، داعش و گروههای وابسته به آنها به عملیات نفرت آور خود علیه غیر نظامیان ادامه میدهند و متاسفانه در حملات اخیر همه قربانیان، شیعیان افغان بودند.
وی تاکید کرد: افزایش و تنوع گروههای تروریستی در افغانستان اقدام هماهنگ جامعه بین المللی برای مبارزه با تروریسم در افغانستان را ضروری میسازد.
سفیر ایران در سازمان ملل اظهار کرد: جامعه بین المللی باید به حمایت خود از دولت وحدت ملی افغانستان در مبارزه با گروههای تروریستی و حامیان این گروهها ادامه دهد.
آل حبیب با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران از همه تلاشهای دولت افغانستان برای رسیدن به صلح حمایت میکند، افزود: ایران توسعه همکاریهای اقتصادی منطقه ای با افغانستان را یکی از راههای اصلی به سوی ایجاد صلح و ثبات در افغانستان میداند و همواره مشوق این همکاریها بوده است.
وی در ادامه گفت: انجام طرحهای مشترک و به ویژه دو طرح بزرگ بندر چابهار و راه آهن خاف به هرات در زمینه حمل و نقل و ترانزیت، در صورت تکمیل؛ این ظرفیت را دارند که اقتصاد منطقه را دگرگون کنند.
معاون نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد به آغاز مجدد گفتوگوهای دو جانبه ایران با افغانستان درباره پیمان جامع راهبردی و تشکیل کمیتههای پنجگانه فنی اشاره کرد که طیف وسیعی از موضوعات را در جهت تقویت همکاری منطقهای میان دو کشور مورد بحث قرار خواهند داد.
آل حبیب همچنین با اشاره به بیش از سه دهه خدمات وسیع دولت جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان افغانستانی گفت: درهای مدارس ایران در سال تحصیلی جدید نیز به روی صدها هزار کودک واجب التعلیم افغانستانی باز بود و بر اساس فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، هیچ کودک افغانستانی؛ حتی کودکان مهاجران غیر قانونی؛ نباید از خدمات آموزشی محروم شوند و مدارس ایران موظف به ثبت نام آنها هستند.
انتهای پیام/