معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: موسسات بیمه‌گر نگاه مثبتی به خدمات مراقبت در منزل بیماران دارند و بزودی این خدمات تحت پوشش بیمه ها قرار می گیرد.

نگاه مثبت بیمه گران به خدمات مراقبت در منزل بیمارانمحمد میرزابیگی در کنفرانس علمی مراقبت در منزل بیماری های مزمن و توانبخشی در گفت وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: آئین نامه تهیه شده از خدمات مراقبت در منزل بیماری ها، جامع و کامل است و تقریبا زیرساخت‌های لازم برای ارائه این خدمات را آماده کرده است اما تنها مسئله این موضوع، پوشش بیمه ای این خدمات است که ان شاالله بزودی مشخص می شود.

وی با اشاره به محوریت فعالیت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و منحصربفرد بودن آن به لحاظ وجود رشته های مختلف از سه حوزه سلامت (توانبخشی، سلامت روان و سلامت اجتماعی)، از هیات علمی و کارشناسان پرستاری این دانشگاه خواست که خدمات مراقبت در منزل را برای مخاطبان خاص خدمات مربوط به این دانشگاه، تعریف کنند و مراکز تخصصی خاص ارائه دهنده این خدمات را راه اندازی کنند و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی ضمن گسترش این مراکز و نمایندگی ها در سطح تهران و شهرستان ها، مدیریت و نظارت بر آنها را در قالب یک دفتر مرکزی ، به عهده داشته باشد.

هر50 هزار نفر سالمند نیارمند یک مرکز مراقبتی

وی اظهارداشت: هم اکنون وزارت بهداشت نسبت به راه اندازی و فعالیت حدود یک هزار مرکز برای ارائه خدمات مراقبت در منزل در سطح کشور اقدام کرده است ولی با توجه به شاخص جهانی برای این بخش که جمعیت ملاک خواهد بود و در ایران به شاخص به ازای هر 50 هزار نفر جمعیت ، یک مرکز رسیده ایم ، باید نسبت به گسترش این مراکز و خدمات در کشور همت کنیم بویژه که جمعیت سالمند در کشور رو به افزایش است.

وی خطاب به دانشگاهیان تاکید کرد : باید به سمت حرفه ای شدن پیش برویم و نسل دانشگاهی ما باید بیشتر به سمت اجتماعی شدن حرکت کند و اگر ما با توجه به نیازهای روز مردم، فعالیت کنی، حرفه ما کارآمدتر خواهد بود و بر تداوم آن  اطمینان خواهیم داشت.

معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: تمامی مطالعات و ارزیابی ها نشان می دهد که یکی از علمی ترین و مهمترین تصمیمات وزارت بهداشت ، تدوین و اجرای آئین نامه خدمات مراقبت در منزل بیماری ها و توانبخشی است و به همین جهت در برنامه عملیاتی وزارت بهداشت قرار گرفت و کل بیمارستان ها در این زمینه فعال شدند.

میرزابیگی در عین حال، واحدهای Home Care (مراقبت در منزل) بیمارستان‌های دولتی را نظارت کننده و طرف قرارداد با متقاضیان بخش خصوصی معرفی کرد که باید بر عملکرد بخش خصوصی نظارت داشته و مراکز ارائه دهنده این خدمات را مدیریت کند.

وی با اشاره به ابلاغ آئین نامه خدمات مراقبت در منزل از تیرماه سال گذشته (95) به بیمارستان ها، تاکید کرد: راه اندازی واحدهای مراقبت در منزل در بیمارستان ها مبتنی بر آئین نامه مربوطه، فراتر از خدمات مراقبت در منزل است، بلکه بر پرستاری جامعه نگر و براساس رفع نیاز مردم بیمار و نیازمند به این خدمات ، پایه گذاری شده است.

میرزابیگی مروری بر مفهوم مراقبت های Home Care و Hospice Care، وضعیت مراقبت در منزل در جهان ، جایگاه مراقبت در منزل در نظام سلامت ایران، تشریح آئین نامه و دستورالعمل مراقبت در منزل، حقوق گیرندگان خدمت در طرح مراقبت در منزل، ایمنی ارائه دهندگان خدمت در طرح مراقبت در منزل ، چالش های پیش رو در اجرای طرح مراقبت در منزل بیماران مزمن و توانبخشی را از جمله مباحث مطرح شده در کنفرانس علمی مراقبت در منزل بیماری های مزمن و توانبخشی عنوان کرد.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.