به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، پلی اتیلن از انواع پلیمرهای گرمانرم است که با رسیدن به نقطه ذوب به حالت مایع و با رسیدن به نقطه انجماد به حالت جامد تبدیل میشود.
پلی اتیلن ها اکثرا برای ساخت ترکیبات پلاستیکی استفاده میشود و در تولید ظروف پلاستیکی سبک، کیسههای پلاستیک، تولید ظروف شیر و مایعات، انواع وسایل پلاستیکی آشپزخانه و تولید لولههای پلاستیکی و اتصالات لولهکشی و کشاورزی و صنایع وابسته به آن کاربردهای فراوانی دارد.
کنترل منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آب و مزایای بسیار و منحصر بفرد لولههای پلی اتیلن موجب استفاده بیش از پیش از این لولهها شده است.
دوام و استحکام بالا، نصب آسان، کم هزینه بودن، عمر طولانی، سبک بودن، انعطاف پذیری، مقاوت در برابر اشعه نور خورشید، مقاومت در برابر خوردگی، بهداشتی بودن و غیرسمی بودن و تنوع بالا در سایز و اندازه، تنها برخی از مزایای لولههای پلی اتیلن است که کشاورزان و دستاندرکاران را به استفاده از این لولهها ترغیب میکند.
ابوالقاسم مدانلو یکی از سرمایه گذاران مازندرانی است که با توجه به کاربرد لولههای پلی اتیلن در کنترل منابع آبی تصمیم به سرمایه گذاری در این بخش صنعتی کرده است.
وی گفت: میزان بارش کشور یک سوم میانگین جهانی است، ۹۳ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود و نکته تاسف آور این است که ۵۰ تا ۶۰ درصد این آب هدر میرود و همین امر جرقهای شد تا جهت زیر پوشش قرار گرفتن زمینهای کشاورزی به صورت آبیاری قطرهای و تحت فشار، در زمینه تولید لولههای پلی اتیلن سرمایه گذاری کند.
این سرمایه گذار افزود: با دریافت تسهیلات بانکی از محل طرحهای زودبازده، تولید لولههای پلی اتیلن را آغاز کرد و با همکاری اعضای خانواده خود توانست پس از مدتی کارخانه را توسعه دهد.
ابوالقاسم مدانلو با اشاره به نقش پررنگ همسر و سه فرزند پسرش در توسعه کارخانه، گفت: این همکاری به قدری تاثیرگذار است که توانست ظرفیت تولید کارخانه خود را از هزار تن در سال ۱۳۸۶، به ۱۶ هزار تن افزایش دهد.
وی افزود: همچنین با مشورت و مشارکت خانواده خود قصد دارد تا دو سال آینده میزان تولید لولههای پلی اتیلن را به ۲۵ هزار تن در سال برساند.
همسر آقای مدانلو که مشاور او در کارخانه است نیز گفت: برای راه اندازی کارخانه پلیاتیلن بیش از ۲۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری کردند که هم اکنون ۱۰۰ پرسنل در سه شیفت در این کارخانه مشغول بکار هستند.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۹۹۵ تا سال ۲۰۰۵ لولههای پلی اتیلن را از کشورهای خاج وارد میکردند، افزود: از سال ۲۰۰۵ این لولهها با استفاده از توان داخلی کارخانه تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.
میلاد مدانلو پسر دوم خانواده که مسئولیت مدیریت فنی کارخانه را به عهده دارد، با اشاره به اینکه دو نوع لوله پلی اتیلن در کارخانه شان تولید میکنند، گفت: لولههای ۱۶ معمولا برای آبیاری تحت فشار در زمینهای کشاورزی، باغها و مرکبات استفاده میشود و نوع دیگر لولههای آبرسانی است که برای خطول انتقال و همچنین شبکههای آبرسانی برای خطوط انتقال آبیاری کشاورزی کاربرد دارد.
مقداد مدانلو پسر کوچک خانواده هم که مدیر داخلی کارخانه است، عمر بالا، سهولت در نصب و راه اندازی، عدم زنگ زدگی و خوردگی در سیستم انتقال آب را از مهمترین ویژگیهای لولههای پلی اتیلن تولیدی این کارخانه نام برد.
یکی از خریداران لولههای پلی اتیلن که برای تحویل سفارشهای خود به کارخانه مراجعه کرده بود، با اظهار رضایتمندی از کیفیت محصولات تولیدی این کارخانه، گفت: از خریداران همیشگی این لولهها است و این محصولات را برای آبیاری اراضی کشاورزی به استانهای آذربایجان و اردبیل ارسال میکند.
مجتبی مدانلو پسر بزرگ خانواده و مدیر بازرگانی کارخانه هم گفت: کیفیت لولههای پلی اتیلن در این کارخانه به قدری بالاست که علاوه بر خریداران داخلی، موجب جلب مشتری خارجی از کشورهای عراق، ترکمنستان و تاجیکستان نیز شده است.
ابوالقاسم مدانلو تولید کننده لولههای پلی اتیلن در مازندران از حمات دولت از این بخش صنعتی اظهار ناخرسندی کرد و گفت: مواد اولیه که قرار داد بستیم با دولت بر اساس ارز مبادلاتی بوده که ناگهان بانک مرکزی این ارز را به ارز آزاد تبدیل کرد.
وی افزود: ما با توجه به تعهداتی که به دولت داریم، ناچاریم به آن پایبند باشیم و این قرارداد را پایان دهیم که این امر موجب میشود ضرر و زیان شدیدی به سرمایه گذار وارد شود؛ سرمایه گذاری که به نفع کشاورزی منطقه و کشور عمل کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری، لولههای پلی اتیلن تقربیا در تمامی مزارع و گلخانههای جهان به شکلی مورد استفاده قرار میگیرد، از سایزهای بزرگ این لولهها میتوان در انتقال آب پرفشار و در شبکه تقسیم آب و برای آبیاری گیاهان و زمینهای کشاورزی از سایزهای کوچک و ریز استفاده کرد.
استفاده از این لولهها در آبیاری قطرهای و تحت فشار تا ۴۰ درصد کاهش مصرف آب را به همراه دارد و این یعنی سرمایه گذاری در این بخش بسیار مهم و بااهمیت است.
انتهای پیام/ع