به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، در گفتگویی در برنامه ذره بین رادیو تهران، با اشاره به صحبت های ترامپ در سازمان ملل درباره مردم ایران، گفت: آمریکایی ها به بهانه تحریم، دسترسی ایرانیان را به بسیاری از سایتهای دنیا را مسدود کردهاند؛ سایت های علمی و برخی منابع در حوزه دانشگاه، سایت های توسعه اپلیکیشن و زیر ساخت ها در مجموعه گوگل ، سایت های پرکاربرد برنامه نویسی و اپلیکیشنهایی مثل جاوا و فلش. اپلیکیشن های وابسته به اینها هم به روز رسانی نمی شوند و خیلی از آسیب پذیری های امنیتی روی همین اپلیکیشن ها انجام میشود. تحریمهایی که به روز رسانی این اپلیکیشن ها را ناممکن میکند و در نتیجه باعث آسیبپذیر شدن کامپیوترهای ایرانی می شود.
وی تصریح کرد : بحث ما این است، حالا که شما ممنوعیت سیاسی دارید و می خواهید از فضای داخلی ایران سواستفاده کنید و به قول معروف خودتان را ملکه نجات مردم نشان دهید، بهتر است از خودتان شروع کنید، چرا دسترسی مردم را مسدود کردهاید.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در فضای مجازی توسط کاربران ایرانی اعتراضات زیادی به ترامپ شد ، تاکید کرد : اگر این محدودیت ها نبود معلوم می شد که این حجم اعتراض چقدر بود و یکی از کارکردهای مثبت شبکه های اجتماعی این است که اگر همین فضا در اختیار مردم بود، اثر آتش را در چنین مواقعی می دیدیم.
وی به فیلترینگ و مفهوم آن اشاره ای کرد و اظهار داشت : مفهوم فیلتر این هست که سایتی یا شبکه ای اجازه فعالیت در قلمرو جمهوری اسلامی ایران را ندارد، مانند توییتر که در ایران مسدود شده و نمی تواند فعالیت کند، اما قانونی نداریم که که اجازه فعالیت یک ایرانی در توییتر را مسدود کرده باشد و دلیل اینکه چرا دفتر مقام معظم رهبری یک اکانت در توییتر باز کرده با این نگاه بوده که توییتر یک فضایی است که ایرانی ها به عنوان یک ابزار دیپلماسی عمومی از آن استفاده می کنند.
مهندس آذری جهرمی درباره فیلتر توییتر در ایران نیز گفت : مسوولیت فیلتر با دو نهاد کار گروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و دستور قضایی مرتبط است، یعنی باید یک قاضی دستور مسدود کردن بدهد، به واسطه اتفاقاتی که در سالهای گذشته در کشور رخ داد و دخالت توییتر در این مسایل، و همچنین موضع وزیر امور خارجه آمریکا در آن عرصه، توییتر فیلتر شد و در حال حاضر نیز این موضوع با اجماع نهاد های مختلف قابل حل است.
وزیر ارتباطات در بخش دیگر این گفتگو با اشاره به وجود دانش آموخته گان و فارغ التحصیلان خوبی در این حوزه، خاطر نشان کرد : وجود نیروی انسانی کارآمد بزرگترین سرمایه ماست، بنابر آمار 17 درصد فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاه ها در رشته های مرتبط با فناوری اطلاعات و مخابرات مشغول به کار هستند که این یک ظرفیت بسیار بالاست و ما در این شاخص جزو برترین ها هستیم و جزء کشورهایی هستیم که ظرفیت توسعه ی IT در آن بسیار بالاست و در برنامه ی ششم توسعه به عنوان شاخص در طول برنامه ششم بازار فناوری اطلاعات و تولیدات فناوری اطلاعات ما باید 5 برابر بیشتر شود.
وی تصریح کرد: جوانی که قصد دارد با ثبت یک شرکت، کسب و کاری خلاقانه راه اندازی کند، طبیعتا باید از ساده ترین نوع ثبت که ثبت محصول است استفاده کند، سپس مرحله سرمایه گذاری است که مشکل ساز خواهد شد، باید برای رفع این موانع اقداماتی انجام شود.
مهندس آذری جهرمی درباره نحوه فعالیتش در فضای مجازی گفت: معمولا یک ساعت را در روز برای رصد فضای مجازی اختصاص می دهمو اخبار را دنبال می کنم و تلاش دارم که خودم شخصا با این حوزه در ارتباط داشته باشم.
وی با تاکید به اینکه لفظ مهار برای فضای مجازی درست نیست، افزود : بهتر این است که بگوییم در فضای مجازی چقدر می توانیم حاکمیت داشته باشیم، البته مفهوم حاکمیت در فضای مجازی یک مقداری در دنیا فرق کرده و در فضای مجازی سلطه با ارایه خدمت صورت می گیرد.
وی در ادامه اظهار داشت: سهم استفاده ما امروز در خدمات عمومی نسبتا مطلوب است اما در خدماتی که نیاز به سرمایه گذاری حاکمیتی مثل موتور جستجو ، سرویس ایمیل و امثال آن که نیاز به سرمایه گذاری های کلان دارد مطلوب نیست و دلیل آن صرفا عدم سرمایه گذاری نیست .
رویه ما این هست که با فعالیت در صفحات اجتماعی در خصوص حواشی فضای مجازی به مردم پاسخ دهیم، ما می توانستیم با نادیده گرفتن چالشی که در غالب بازی نهنگ آبی مطرح شد، باعث ترس خانواده ها شویم، اما واقعیت را به مردم گفتیم و عنوان کردیم که چنین بازی وجود دارد، خانواده ها شما مراقب باشید. دیدید که همین موضوع باعث بازدارندگی شد . ضمن اینکه صدا و سیما نیز با اطلاع رسانی بجا، در این عرصه خوب عمل کرد.
زمانی که بنده متوجه موضوع آن خانم کارمند مخابرات در آذربایجان شدم از طریق همین صفحات مجازی وظیفه ی خودم دیدم که عکس العمل نشان بدهم . البته خیلی از این موارد هست و ممکن هست در برخی موارد بنده متوجه نشوم اما این مورد را دیدم و می بایست حتما کاری انجام میدادم.
جهرمی در خصوص اینترنت بدون فیلتر هم گفت: برخی می گویند چرا آقای وزیر فقط اینترنت بدون فیلتر دارد و مابقی ندارند، اینطور نیست. برخی از اساتید دانشگاه هستند که اینترنت بدون فیلتر دارند و برخی از مسئولینی که نیاز دارند هم دارای اینترنت بدون فیلتر هستند. بعضی از مسئولین هم هستند که درخواست داده اند اما به آنها اینترنت داده نشده است. اما در صدا و سیما اینترنت بدون فیلتر در حال استفاده است.
انتهای پیام/