احمد کاوه فوق تخصص هموتولوژی و آنکولوژی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: بیماریهای گوارشی در سراسر کشور به دلایل مختلفی از جمله آلودگی هوا و نوع تغذیه در افراد بروز می کند؛ سرطان گوارش مانند مری و معده به دلایل مختلفی از جمله استرس افزایش پیدا میکند.
وی بیان کرد: سرطان کولون بر اثر چاقی، کمتحرکی و نوع تغذیه و همچنین مصرف غذهای آماده حاوی نیتریت و مواد نگهدارنده افزایش پیدا کرده است.
کاوه عنوان کرد: کمتحرکی، تغذیه نامناسب و ورزش نکردن میتواند باعث بروز بسیاری از سرطانها شود اما با رعایت سبک زندگی سالم از سرطان روده بزرگ پیشگیری میشود.
وی تأکید کرد: افرادی که در 6 ماه 10 درصد از وزن خود را از دست میدهند و یا دچار کمخونی شده و مزاجشان تغییر پیدا میکند و همچنین اسهالهای خونی گرفته و یا در مدفوعشان خون دیده میشود باید برای بررسی و چکاب روده خود به پزشک متخصص مراجعه کنند.
کاوه ادامه داد: بیمار ممکن است بعد از درمان دچار یک سری متاستازهای مخفی باشد که پتاسکن به عنوان یک روش نوین میتواند حرکت سلولهای سرطانی در بدن را جستجو و آن را پیدا کند.
وی تصریح کرد: پتاسکن به عنوان یک روش نوین راهنمای خوبی برای پزشک محسوب میشود؛ به طوری که برخی از متاستازهای مغزی که به وسیله سی تی اسکن پیدا نمیشود پزشکان متخصص با روش پتاسکن میتوانند حرکت سلولهای سرطانی را به خوبی پیدا کنند.
کاوه یادآور شد: امروزه به طور کلی پتاسکن روشی مناسب برای تشخیص درمان سرطانهای مختلف به ویژه سرطان کولون محسوب میشود.
انتهای پیام/