معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: زن جوان کودکان را از پدر معتاد آنها در مناطق محروم اجاره و ماهیانه مبلغ 50 تا 70 هزار تومان به ازای اجاره کودکان به والدین آنها پرداخت می‌کرد.

زن جوان سرکرده باند کودکان کار و متکدی/ 70 هزار تومان اجاره بهای کودکانحبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛اظهار داشت: طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان و همچنین کودکان متکدی، از اواسط شهریور ماه سال جاری در شهر تهران شروع شده و  به صورت مستمر ادامه دارد تا بتوانیم معضل کودکان کار را تا حدودی کنترل  کرده و عوارض آن را مرتفع کنیم.

وی افزود: کودکان کار غیر ایرانی توسط باندهای متخلف وارد کشور می‌شوند و برای گدایی و دست فروشی وادار به کار شده و هیچ فردی آن‌ها را مورد حمایت قرار نمی‌دهد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در جریان طرح فعلی ساماندهی کودکان کار و خیابان  زنی جوان دستگیر شد که عده ای از کودکان را برای وادار کردن به دستفروشی و تکدی گری در سطح شهر تهران مورد سوء استفاده قرار  داده بود.

مسعودی فرید با اشاره به دستگیری زن متخلف ادامه داد: پس از پیگیری های اولیه مشخص شد که این زن بعد از مراجعه به مناطق محروم کودکان را از پدر معتاد آنها اجاره کرده و ماهیانه مبلغ 50 تا 70 هزار تومان به ازای اجاره کودکان به والدین آنها پرداخت می‌کرد.

وی خاطر نشان کرد: این زن جوان در اظهارات اولیه، کودکان کار را فرزند خود معرفی کرد اما مددکاران سازمان بهزیستی پس از انجام تحقیقات گسترده و با همکاری قوه قضائیه عدم صحت گفته‌های او را ثابت کردند و او را به مراجع حقوقی قضایی تحویل دادند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: کودکان کار و خیابان پس از پذیرش در مراکز ساماندهی سازمان بهزیستی تحت مراقبت قرار گرفته حمایت‌های لازم را از آن مجموعه دریافت می‌کنند و برای آنها پرونده ای با کد شناسایی تشکیل می‌شود.

مسعودی فرید تصریح کرد: سازمان بهزیستی کشور برای کودکانی که در اجرای طرح‌های ساماندهی کودکان کار و خیابان به مراکز این سازمان منتقل می‌شوند کلاس‌های آموزشی ویژه برگزار می‌کند.

وی اضافه کرد: با ورود واحد مددکاری اجتماعی مراکز بهزیستی، از شرایط فعلی خانواده کودک تحقیقات به عمل می‌آید و بر اساس تحقیقات صورت گرفته اگر نیازمندی خانواده کودک و اجبار به کار او احراز شود، این سازمان ضمن حمایت آن خانواده و شخص کودک از ورود مجدد او به خیابان و گرایش به کار و تکدی‌گری جلوگیری می کند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: پس از پیگیری‌های سازمان بهزیستی و تایید مددکار اجتماعی این مجموعه در خصوص احراز صلاحیت خانواده کودکی که در طرح ساماندهی کودکان کار و خیابان به مراکز نگهداری منتقل شده بودند، کودک با اخذ تعهد از خانواده‌اش به آنها تحویل داده می‌شود.

مسعودی فرید یادآور شد: پذیرش و ساماندهی اولیه کودکان کار و خیابان از سوی سازمان بهزیستی انجام می‌شود و پس از آن طول مدت اقامت کودک در مراکز نگهداری، توسط قاضی پرونده تعیین شده و بهزیستی نمی‌تواند کودکی را زودتر یا دیرتر از موعد مشخص شده از سوی قاضی ترخیص کرده و به خانواده او تحویل دهد.

85 درصد کودکان کار بهزیستی سرپرست غیر موثر دارند

وی گفت: از مجموع 10 هزار کودک که در مراکز نگهداری از کودکان بدسرپرست حضور دارند تعداد8 هزار و 500 کودک دارای یک سرپرست مشخص بوده و برخی به دلیل سرپرست غیرموثر که به علت بیماری نمی‌تواند به فرزند خود رسیدگی کند در این مراکز نگهداری می‌شوند و این تعداد معادل 85 درصد کل این کودکان را تشکیل می دهد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: از اجرای فرآیند حمایت از خانواده نیازمند کودکان کار و تحت ‌پوشش قرار دادن آنها به همراه کودک حدود دو سال می‌گذرد و بسیاری از این کودکان حمایت های اقتصادی و آموزشی و روانی را در مراکز مجاز و دارای مجوز سازمان بهزیستی دریافت می‌کنند.

مسعودی فرید تصریح کرد: اولین انتخاب سازمان بهزیستی حضور کودک در خانواده اصلی خود در کنار پدر و مادر واقعی او است و این امر به شرط دارا بودن صلاحیت والدین کودک امکان‌پذیر خواهد بود. در صورت اینکه کودکی از سرپرست مناسبی برخوردار نباشد اولویت سازمان بهزیستی تامین آرامش و امنیت روانی و جسمی کودکی است که نمی تواند از خود دفاع کند.

وی با اشاره به فعالیت سفارتخانه اتباع بیگانه در کشور در خصوص رسیدگی به امور کودکان کار غیر ایرانی افزود: سفارتخانه های اتباع بیگانه باید کمی فعال تر و دلسوزانه تر عمل کنند و مداخله به هنگام وزارت کشور و رایزنی با سفارتخانه ها، کمک بزرگی در مرتفع کردن معضل کودکان کار و خیابان خواهد بود.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در پاسخ به ترخیص کودکان کار اتباع غیر ایرانی و تحویل آن ها به افرادی غیر از والدینشان تاکید کرد: با فعالیت هدفمند اداره اتباع امور بیگانه از بازگشت دوباره کودکان کار غیر ایرانی که بیش از 70 درصد کودکان کار و خیابان و کودکان متکدی پایتخت را تشکیل می دهند جلوگیری می شود و اگر مسئولان این مجموعه  در نگهداری و حمایت از این کودکان دقت بیشتری به خرج دهند، معضل کودکان کار تا حد قابل توجهی حل می شود.

 انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۰۵ مهر ۱۳۹۶
شهرداری باس همه جا بنر بزنه که از دستفروشا خرید نکنن ولو مفتی بدن و به گدا هم کمک نکنن چون زیاد میشن و را مردمو بن میارن و پدر مردم درمیاد
آخرین اخبار