استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اتاق بازرگانی باید به تولید ۲۰۰ هزار تن خرما در استان با رویکرد صادرات، اعتبار و نقش بدهد. جشنواره هامین

اتاق بازرگانی استان برای صادرات سالانه ۲۰۰ هزار تن خرما برنامه‌ریزی کند  به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، علی‌ اوسط‌هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان بعد از ظهر امروز در جشنواره  هامین که به شکرانه برداشت خرما در قلعه سب شهرستان سراوان برگزار شد، اظهار داشت: شرکت‌های ایدرو و شستا را قبلاً به استان دعوت کردیم و اکنون نیز شرکت ایمیدرو که نقش مهمی در مطالعه و اکتشاف پهنه‌های معدنی دارد دعوت کرده‌ایم و امیدواریم در این زمینه در سراوان مشارکت اثرگذاری داشته باشند.

هاشمی  افزود: 86 هزار کیلومتر اکتشاف پهنه‌های معدنی استان را مبنا قرار دادیم که 15 هزار کیلومتر مربع آن در شهرستان سراوان واقع شده و نشان می‌دهد پتانسیل معدنی خوبی در این منطقه وجود دارد. امیدواریم سراوان همانطور که در محصول خرما در کشور قطب است در بخش معدن هم قطب شود.

وی بیان کرد: دوران چسبندگی به دولت برای ایجاد و راه‌اندازی کارخانه فرآوری خرما و بسته‌بندی گذشته و باید با حمایت علما و معتمدان با مشارکت مردم منطقه در این بخش سرمایه‌گذاری صورت بگیرد. همانطور که جشنواره گلاب در روستای قمصر شهرستان کاشان مقصد گردشگری ایرانیان بوده و در فصل برداشت گل و گلاب‌گیری میزبان آژانس‌های گردشگری است، باید با برگزاری جشنواره‌های مشابه "هامین" زمینه معرفی منطقه خودتان را فراهم کنید.

هاشمی افزود: با مشارکت نماینده مردم در مجلس، فرمانداری، ائمه جمعه، سرمایه‌گذاران و معتمدان محلی جشنواره هامین را در سطح استانی و ملی برگزار کنید و با اندیشه بلند ار خلوت خود خارج شوید.

استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: امروز میزان ظرفیت سردخانه‌ای استان از 42 هزار تن در سال 92 در 3 سال به 122 هزار تن رسیده که رشد 3 برابری را نشان می‌دهد. برای ایجاد 2 کارخانه بسته‌بندی خرما در استان با هدف صادرات با بنیاد برکت به توافق رسیدیم. محصول استراتژیک خرما با تنوع فراوان معرف این منطقه است که در بهترین ایام در ماه مبارک رمضان قوت غالب همه ایرانیان است؛ این محصول بازار جهانی قوی دارد اما متاسفانه سهم ما از این بازار ناچیز است.

وی  ادامه داد: جوانان و تحصیل‌کردگان منطقه که آشنا به اصول و مقرارت بازرگانی و تجارت هستند با راه‌اندازی بنگاه‌های تولیدی پشتوانه حمایت از تجارت پدران و مادران خود قرار بگیرند. اتاق بازرگانی استان باید به تولید 200 هزار تن خرما در استان با رویکرد صادرات، اعتبار و نقش بدهد که در صورت ایفای آن مطمئنا دستیابی به تولید 500 هزار تن خرما قابل دسترسی است.

هاشمی افزود: خرما کالای اقتصاد مقاومتی است بنابراین از اتاق بازرگانی انتظار می‌رود منطبق با تنوع خرما جا پای محکمی در بازار صادرات این محصول بدست بیاوریم. به روش‌های سنتی نمی‌توان به اقتصاد محکم و پایدار رسید باید از الگوهای جدید کشت و آبیاری نوین بهره گرفت.

استاندار سیستان و بلوچستان به ظرفیت بالای گردشگری استان اشاره داشت و گفت: با توجه به اولویت گردشگری، اعتبار مورد نیاز برای بازسازی قلعه "سب" شهرستان سراوان امسال اختصاص پیدا می‌کند.

انتهای پیام/ع

برگزاری جشنواره هامین خرما در سراوان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.